В любовта и войната всичко е разрешено. За това навярно днес има толкова много книги, които ни наставляват как да открием и задържим желания партньор. Стратегии, трикове, номера…

Всъщност всичко, което е необходимо, за да привлечем някого към себе си е да му създадем усещането, че е специален. Да го накараме да търси всяка среща с нас, за да чувства отново и отново, колко е значим и важен. А от това до любовта стъпката е само една.

Обръщайте се към него по име

В ежедневието често пестим думите си, а в това число и обръщенията към другите. Например, когато поздравяваме, рядко казваме името на човека насреща. Същото се случва и ако му благодарим.

Специалистът по създаване на приятелства и близки отношения Дейл Карнеги твърди, че можем да покажем специално отношение, ако споменаваме името на нашия събеседник. Това подсъзнателно го ласкае и го кара да ни харесва.

Поддържайте физически контакт

Докосвайте отсрещния. Разбира се не говорим за интимно докосване, а за леки и деликатни жестове. Такива могат да бъдат приятелско стискане на рамото, докосване на ръката, малко по-дълго задържане на дланта при ръкостискане. Ако сте се сближили достатъчно, може и да е прегръдка при среща и при раздяла. Не е добре да докосвате човека, когото искате да накарате да се чувства специален, ако той реагира негативно или ако знаете, че е пострадал от физическо насилие.

Слушайте го

Казват, че жените обичат с ушите. Омайват ги обещания и красиви думи, ласкателства. Мъжете обаче са силно привлечени от жени, които умеят да ги изслушват и проявяват интерес към постиженията им. Задавайте въпроси, интересувайте се. Така ги карате да се чувстват значими, важни и специални за вас. А това усещане е като наркотик, от който никой човек не желае да се лиши.

Правете дребни подаръци

Малките жестове са важни и впечатляват. Подаръкът може да е просто бонбон или книга, купена на старо. Няма значение какво ще подарите. Важното е, че той показва, че сте мислил за отсрещния. Внимавайте подаръците да са малки и да не ги давате ежедневно, за да не навлезете твърде много в личното пространство на човека, когото целите да накарате да се почувства специален. Този жест на внимание е добре да запазите и ако след това имате връзка. В противен случай ще излезе, че сте се престрували с вниманието си.

Следете интересите и вкусовете му

За да покажете на някого, че е специален за вас, покажете интерес към неговите хобита. Не е нужно да ги споделяте изцяло, но може да отделите 5-10 минути, за да се информирате за основното. По този начин му давате тема на разговор, когато сте заедно и то такава тема, в която може да изкаже нещата, които най-страстно го вълнуват. А появят ли се такива емоции, съвсем скоро ще се превърнете в любимия му събеседник, партньор за приятно време, а защо не и нещо повече.
Интересите и вкусовете на всеки човек, както и неговото отношение към хобитата също така дават любопитни щрихи за характера му. Дали е кротък и съсредоточен, губи търпение лесно или си пада по екстремните изживявания.

Поискайте съвет

Всеки мъж обича да се чувства авторитет в очите на жената. За това ако искате бързо да скъсите дистанцията, му поискайте някакъв експертен съвет. Най-добре за колата или нещо от мъжкия спектър на хобита и действия. Той ще се почувства в рицар с бляскави доспехи за няколко секунди и току виж забравил за всички задачи, които има, за да се притече на помощ.
И все пак не прекалявай с опитите да станеш малка и незначителна. Важното е да покажеш, че цениш мнението му, а не да му се хвърлиш на врата отчаяно.

Създайте специален момент

Измислете нещо, което ще е приятно за важния за вас човек. Организирайте вечеря, пикник, разходка специално за него. Нека бъде планирано добре, да бъде с идея и мисъл за него. Това може да стане на етап, на който вече сте близки и това няма да се изтълкува като натрапничество. Важно е той да разбере, че сте се постарали за него, че сте отделили време, средства и енергия, за да го зарадвате и да направите един ден или една вечер специални за него…толкова специални, колкото той е специален за вас.