Колко и какво сме научили за любовта, не можем да определим със сигурност, докато не се сблъскаме с нов урок. Докато сами не видим къде сме грешили или докато някой не ни го покаже. А защо не, да го осъзнаем, докато се наслаждаваме на любимия си филм? Dama.bg ви представя кратък набор от уроци, свързани с обичта, които можем да вземем от любимите си филми. 

1. „Хубава жена” 
Една от най-запомнящите се романтични комедии в историята на киното, „Хубава жена” пресъздава една красива любов, неочаквано пламнала между непрокопсалата проститутка Вивиан и преуспелият бизнесмен Едуард. Не ни ли показа нагледно Джулия Робъртс, че любовта не може да бъде ограничавана от пари и социално положение? Градската Пепеляшка от 90-те и нейният принц в бяла лимузина, освен че плениха милиони сърца, ни дадоха и добър урок по любов. 


 
2.  „Хачико” 
Тази трогателна история по действителен случай ни запозна с истинското приятелство. Научи ни, че ние, хората, не сме единствените, които имаме чувства и не сме сами наоколо. Запозна ни с любовта и предаността на едно прекрасно животно към неговия стопанин. Представи ни онова откровено вярно приятелство между човек и кучето му, което никое друго не може да наподоби.


 
3. Послепис, обичам те” 
Хилари Суонк и Джерард Бътлър ни показаха една истинска любов. И въпреки че Гари се разболява и оставя съпругата си вдовица, той никога не я оставя самотна, не й позволява да се отчая от живота. Със серията си от писма, написани преди да почине, той е подготвил за нея луди приключения, на които тя да се наслади, докато открива коя е всъщност. Именно Гари ни показа, че за онази искрена, истинска, изпепеляваща любов, няма граници, че тя не може да бъде спряна дори от смъртта.


 
4. „Сватбен обет” 
Чанинг Тейтъм ни научи, че онзи, който ни обича истински, никога не би се отказал от нас. И дори да е безсмислено, би се борил за любовта ни докрай. След като съпругата на младия Лио изпада в кома, в следствие от пътен инцидент, тя губи изцяло паметта си. Младият мъж, изправен пред редица проблеми и затруднения, сега трябва отново да спечели сърцето й. Изцяло погълнат от мисълта, влюбеният Лио не се отказва докато не получава обратно онова, без което не може да живее – любовта на живота си. 


 
5.  „ Дилъри на време” 
Уил Салас и новата му приятелка – Силвия, дъщеря на богат на време човек, ни показват как никога не си твърде зает, за да се влюбиш. Двамата бегълци, преследвани от бандити и полицаи, както и силно притискани от времето, бягащи и криещи се, все пак в цялата суматоха, намират време и за малко щастие и любов. Никоя ситуация не е неподходяща за любов, както вече знаем!


 
6. „Тетрадката” 
Възрастният мъж, разказващ своята любовна история, не на кого да е, а на жената, с която е прекарал живота си, ни убеди, че не е вярно, че невиждани очи се забравят. Че не е вярно, че разстоянието и времето разделят и че нищо не може да бъде истински забравено и изоставено там, където има любов. Влюбените помнят със сърцата си! 


 
7.  „Изкуплението Шоушенк” 
Младият проспериращ банкер Анди Дюфрен неочаквано обвинен в убийството на жена си и нейният любовник, изведнъж вижда живота си обърнат наопаки. Той обаче, дори и зад решетките, ще успее да запази надеждата в себе си жива докрай с помощта на черноборсаджията на затвора, в който Анди лежи. Този филм ни научи как никога не трябва да спираме да вярваме, а що се отнася до любовта – никога не е късно да откриеш истински приятел. И точно, както при влюбените, няма неподходящи обстоятелства.  



Все пак, мили дами, всички знаем, че любовта не е наука, а още по-малко - от точните такива, така че екипът на Dama.bg ви съветва - оставете сърцето да ви води, а то ще ви научи да откривате щастие и любов, където най-малко сте очаквали!

Ако тази информация е била полезна, интересна или забавна за Вас, продължавайте да следите Dama.bg тук или на страницата ни във фейсбук, за която можете да се абонирате, за да не пропускате нищо интересно.