"Какво искат жените?" е въпрос, който мъчи всички нас, независимо от пола ни. Все пак, за голяма част от нещата, които дамите правят, самите те имат своето обяснение. Кога логично, кога не съвсем. За мъжете обаче има действия в поведението на една жена, които завинаги ще останат забулени в мистерия.

Ето седем от тях:

Говорене по телефона час и половина

Мъжете гледат футбол, мъжете пият бира, мъжете си пращат снимки на голи мацки по Фейсбук през работното време и се смеят като 13 годишни на тъпи шеги за големи гърди. Но те никога не говорят помежду си по час и половина по телефона. По-скоро ще видите мъж да скача с розов самоделен парашут от втория етаж на жилищна сграда в квартал "Хаджи Димитър" в София, докато отдолу петима верни другари опъват дюшек с апликация на Спондж Боб, отколкото да го чуете да проведе разговор по мобилния за повече от минута и 20 секунди в най-тежкия случай. Така че дълги сладки приказки по телефона – абсолютно непонятен за мъжете женски навик.

Ходене на фризьор, без да има видима разлика

Безвъзвратно си отделила два часа от живота си на новата си прическа, похарчвайки 60 лв, при това с отстъпката, в новия фризьорски салон на Майчето, който по случайност е само на 20 минути с колата от вас. Прибираш се главозамаяна от новата си визия и реакцията е абсолютно никаква. Той не просто няма да отчете промяната, но и ще се потисне дълбоко, ако му кажеш колко струва, в собствените му очи, това абсолютно нищо. Освен ако не се премениш от черна в руса, едва ли той ще схване, че нещо изобщо се случва с теб. Но и тогава пак не е съвсем сигурно...

Заспиване по средата на дългоочакван филм

Ето тук вече мъжете са абсолютно прави. Може би. Настояваш от два дни да гледате точно този филм за любов, бурен безразсъден секс, разбити сърца и вино, който за него е просто една най-обикновена боза и нищо повече. Той тъкмо се съгласява, склонява, заради теб, забравя за онзи криминален екшън с Мила Кунис и се примирява. Лягате, пускате филма и на двайстата минута ти заспиваш безвъзвратно. Защо? Това е единственият въпрос, който не му дава мира. Тъй като е последователен човек, доглежда въпросната продукцията, която му носи емоции, сходни с тези от „Малката булка“ и на свой ред заспива. Откъде да знае, че филмът за теб в 80% е просто повод да се гушкате.

Ходене до тоалетната групово

Средностатистическият представител на силния пол изпада в криза на недоумение, когато 5 жени от маса с общо шестима души станат заедно и отидат до тоалетната. След което се връщат след половин час и се оплакват, че е имало опашка. А, така ли? Дали това не е, защото от всички съседни маси едновременно са се придвижили още няколко групички от по 4-5 дами? Възможно е. Няма значение, на нас не ни е скучно, напротив. Тоалетната е идеалното място да се обсъди как протича вечерта до момента. Кой с кого разменя погледи и съобщения, коя ни дразни и т.н. Съвсем нормални неща.

Какво толкова има в тази чанта?

Когато жена тръгне да си открива нещо в чантата, това е предизвикателство не само за нея, но и за всичко живо наоколо. Спонтанно бива прекратена всякаква комуникация в името на грандиозното претърсване, което може да продължи сякаш с часове, години, а след това и завинаги. Нелепо е някой да седи и да ти обяснява нещо, докато ти нервно и съсредоточено тършуваш из тонове вещи, незнайно защо помъкнати навън по време на обикновена среща в кафене. Той дори не подозира, че вътре има цели уреди като преса за коса, а ти дори не подозираш, че там е възможно да има и динозавър или нещо друго от зората на времето, потънало като в черна дупка веднъж и завинаги в тази иначе симпатична, но все пак дамска чанта.

Спонтанно замлъкване

Онзи момент, в който нещо явно се случва, но не е ясно какво. Обикновено не млъкваш, което хем е симпатично, хем предизвиква известен главобол на моменти, но е далеч за предпочитане пред злокобното, тягостно и свирепо замлъкване, нарушавано единствено и само от отговора „нищо“ при въпрос „какво има?“ Този женски навик не просто е непонятен за половината човечество, но е и особено мъчителен, защото глобалният опит в областта доказва, че в 80% от случаите след подобно затишие настъпва буря с непредвидим финал.

Снимки по бански, но никога по бельо

Никаква логика. Ние си знаем, че едно е да се снимаш на плажа или дори в хотелската стая с новия си бански костюм за сезона, но съвсем друго е да си направиш снимка по гащички и сутиен. В очите на мъжете това е абсолютно едно и също, тъй като се разкрива еднакво количество плът на показ, но ние откриваме фундаментални разлики между двете, които до края на света ще останат загадка за противоположния пол. Но възражения едва ли би имало при наличието на какъвто и да е снимков материал, с което и да е от двете екипчета.