Изборът на подарък за мъж не е лесен, но и съвсем не е повод да се лутате седмици наред. Предлагаме ви няколко лесни стъпки към откриване на идеалния подарък за него.

Екипът на Dama.bg ви подготви 8 лесни стъпки към откриването на най-подходящия подарък за мъж. Желателно е да стоите далече от дрехите като цяло - тук е съществената разлика между подаръците за жени и за мъже. По-добре изберете нещо, което ще му напомни за някой специален момент, отколкото още една риза. 

1. Не се колебайте да го попитате какви са неговите желания: Ако искате да го изненадате, бъдете внимателни. Най-лесният начин да направите правилния избор е да го разпитате внимателно какво би искал да си купи.
2. Съобразете се с начина му на живот: Дали е спортен тип, или работохолик? Студент, запален спортен маниак, ентусиаст на тема здраве? Помислете що за човек е и съобразете избора си с начина му на живот.
3. Помислете за неговата възраст, социално/финансово състояние: Ако той е достатъчно заможен, за да позволи всяка джаджа, която иска, по-добре изберете един наистина първокласен продукт, отколкото няколко по-евтини такива. От друга страна, тъй като той може да си купи всичко, не е лоша идея да изберете нещо сантиментално. Колкото по-голяма е сантименталната му стойност, толкова по-вероятно е той да го оцени. Има някои неща, които парите не могат да купят!
4. Определете бюджет за подаръка: Добрите ви намерения може да се сблъскат неприятно с реалните ви възможности, затова определете точна сума, която можете да си позволите. Някои мъже биха се почувствали неудобно, ако им подарите твърде скъп подарък, или пък глупаво, ако е твърде евтин...
5. Помислете за хобитата му: Ако той е запален водолаз, нов пътеводител за гмуркане би го зарадвал със сигурност. В случай, че е запален по шаха, може да му купите енциклопедия по шахмат и т.н. Научете повече за хобитата му и го изненадайте приятно.
6. Ако той е нарцис и егоист, изберете нещо с името му - гравирайте сребърна гривна, пръстен, подвързана книга, портфейл.
7. Ако е спортен маниак, му подарете билети за най-важното спортно събитие, което го вълнува.
8. Ако той е музикален маниак, проверете за предстоящите концерти на любимия му изпълнител/група. Е, може да предпочете просто CD на неговите любимци. 

Съвети:

• Обърнете внимание на неговите нужди и пазарувайте по съответния начин. Не купувайте нещо само защото на вас ви харесва. По-важното е да му хареса на него!

• Посъветвайте с човек, който го познава по-добре. Това ще ви спести време!

• Една книга винаги е добра идея, ако той обича да чете.

• Има много алтернативи, ако не разполагате с много пари. Не се отказвайте от избора на подарък, защото не разполагате с големи възможности.

• Алкохолът и пурите са безлични подаръци, които показват, че не го познавате добре.