Въпреки че кучетата не говорят нашия език, те непрекъснато се опитват да ни кажат, че ни обичат, а и не само да ни го кажат, но даже и да ни го покажат. За съжаление, много хора не разбират любовните жестове на любимеца си.
Затова сме ви подготвили тези 8 начина, чрез които кучето ви ви казва: "Обичам те".

Маха с опашка

Точно както и при котките, опашката на кучетата служи за комуникационно средство. Даже понякога чрез нея може по-точно да се определи състоянието на кучето, отколкото по лая му. В зависимост от разположението на опашката, кучето може да изразява въодушевление, страх, заплаха или подчинение. Ако кучето ви държи опашката си в отпуснато положение и я размахва с цялото си дупе, то значи домашният ви любимец много се радва да ви види.

Ближе ви по лицето

Топло, мокро, лепнещо и леко намирисващо! Знаем, че това лесно може да ви стане досадно, но да ближеш лицето на своя стопанин е признак на любов. Кучето го прави поради няколко причини. Ако домашния любимец ви ближе по лицето, то той се опитва да ви покаже близост. Това се случва само след като връзката между двама ви е изградена силна и стабилна. От друга страна, ако непознато куче ви оближе по лицето, то животното се опитва да ви покаже, че е приятелски настроено към вас.

Следва ви където и да отидете

Това е друг тип поведение, който може да ви дразни, особено ако кучето ви се опита да ви следва до работата ви. Въпреки това, следването е просто явен знак за любов, отдаденост и лоялност към вас. Където и да сте, кучето ви също иска да е там. Кучетата са изключително социални създания и за разлика от хората, те нямат нужда от уединение.

Спи до вас

Подобно на вълците, така и дивите кучета се събират на глутници и спят заедно. Вместо да спи сам в отделения за него ъгъл, вашето куче предпочита да се намести точно до вас в леглото. Ако пухкавият ви приятел всяка вечер спи на леглото ви или се унася, докато седите на дивана, то той ви счита за свое семейство.

Усмихва се

Не трябва да бъдете изненадани, когато ви се струва, че виждате нещо подобно на усмивка върху лицето на кучето ви. Кучетата също се усмихват като нас! Изследванията сочат, че кучетата могат да имат изражения, които са подобни на нашите. Усмивката върху муцуната на домашния ви любимец е поредния чудесен знак, че ви обича и се радва задето точно вие сте му собственик. След като вече споменахме това, може би е време да се почувстваме гузни, че до сега не сме забелязвали усмивката на кучето ви.

Души ви навсякъде

Е, понякога това тяхно мирисане на буквално всяка част от нашето тяло може да се окаже малко... неловко. Но преди да се скарате на животинчето, замислете се, че това е техния начин да ви поздравят. Чрез мирисането, кучето не ви казва само "Здравей", ами и ви запомня, благодарение на специфичния ни човешки мирис.

Грижи се за вас, когато боледувате

Кучето ви остава ли близо до леглото ви, когато вие не се чувствате добре? Това е техен природен инстинкт да се грижат за близък, който е ранен или болен, точно както биха направили и в дивата природа. Кучетата изразяват любов и загриженост като не се отлепят от своя човек, който е неразположен. Но не излагайте на показ рана пред кучето си, защото неговия инстинкт ще бъде да я оближе!

Обляга се на вас

Независимо дали вие сте прави или седнали, кучето ви се обляга на вас винаги. Не може да мърдате и да продължите нататък със задълженията ви, защото ще нарушите неговото спокойствие... Докато вие се чудите кое е най-рационалното решение, кучето ви вече има това, което иска – вашето внимание. Когато ви отдава своето внимание, кучето ви показва, че е е привързано към вас. Следващият път, когато това се случи, спрете да премисляте всичко за миг и се насладете на любовта, която изразява кучето ви!