Всеки родител е модел на подражание за детето си по различни причини. Обикновено майката е тази, която подкрепя, а бащата – този, с когото сравняваме всяко свое гадже.


Едва ли можем да си представи живота си без родителите ни. Дори когато просто живеем в друг град, те ни липсват всеки ден. Понякога се получава така, че забравяме или не считаме за необходимо да кажем на родителите си колко много означават за нас. Ето защо е хубаво да кажем на най-важните хора в живота ни някои неща, преди да е станало прекалено късно.

Мисля за вас всеки ден

Дори когато съм заета и ежедневието ми е напрегнато, аз винаги мисля за вас.
Знам, че понякога изглежда, че не полагам достатъчно усилие да поддържаме връзка, но вие винаги сте моята първа мисъл.

Наистина оценявам всяко едно нещо, което сте направили за мен

Знам, че не го казвам често, но съм ви толкова благодарна за всяко едно нещо, което сте направили за мен. И най-малките неща не остават незабелязани и аз никога не забравям да ви благодаря в ума си, дори и да не го изричам на глас.

Обичам и двама ви повече, отколкото са звездите на небето

Старая се да ви го казвам често, но наистина не мога да говоря много на тема обичта ми към вас. Толкова съм благословена да ви имам до себе си, независимо от това какво правя в живота си.

Знам колко много сте жертвали заради децата си

И не мога да си представя колко трудни са били тези жертви за вас. Да имаш деца означава да ги поставяш преди себе си, да поставяш нуждите им преди своите и винаги да взимаш решения на базата на това, което е най-добро за тях.


По-добър човек съм, защото вие ми бяхте отредени за родители

Благодаря ви за начина, по който се преобразих заради вас. Вие ме научихте да обичам, да се боря и да вярвам в себе си. Ако имах други родители, никога нямаше да стана това, което съм днес.

Знам, че сте наясно, че обичам и двама ви, че ви уважавам като мои родители. Искам да знаете обаче и колко ви уважавам като хора, като граждани на света. Вие сте хората, от които взимам за пример, вие сте моите духовни водачи, моите герои.

Много ми липсвате

Да бъда далеч от дома оказва своето влияние върху сърцето ми. Решението ми да живея в друг град няма нищо общо с това колко ви обичам. Изпитвам носталгия и понякога се питам какъв би бил животът ми, ако живея по-близо до дома.

Липсвате ми, но разбирам и че искате да следвам мечтите си и да създам един достоен за мен живот.

Сънувам кошмари, в които ви губя

Знам, че трябва да се изправя срещу фактите, че вие няма да сте винаги до мен и че един ден ще ми се наложи да живея без родителите си. Сънувам кошмари, в които ви губя непрекъснато.

Искам да знаете колко много означавате за мен. Когато си отидете, искам да знаете, че дъщерята, която сте отгледали, ще бъде достатъчно силна, за да продължи, но никога същата.

Няма да бъде сбогом, а довиждане

Дори когато ви няма, вие винаги ще бъдете с мен. Имам нужда да си напомням това често. Може и да не сте тук физически, но вие винаги ще живеете в сърцето ми.

Искам винаги да помня малките неща и съкровени спомени с вас. Хубаво е да помним, защото когато изгубим тези, които обичаме, чувстваме, че те никога не са си отивали.

Кажете "Благодаря" на родителите си с този текст. Сега, в този момент. Не чакайте!