Да си готина не става насила. Всякакви излишни напъни в тази посока, които са в разрез с природата ти, по-скоро биха имали обратен ефект. Ето осем понякога глупави неща, които дамите много често правим в опит да се харесаме и да изглеждаме страхотни:

Лошият поглед

Колкото и да си мислиш, че е секси да го раздаваш „фаталната жена“, истината е, че онова момиче, което се усмихва до теб привлича всички погледи. Да гледаш настървено сигурно е ок, ако си нацепена батка, готова за дискотечен бой в Студентски град, но на едно фино създание му отиват друг тип мимики и жестове.

„Нямам нужда от никого, за да съм щастлива“

Непрекъснатото изтъкване, че се оправяш сама във всеки един смисъл на думата и не ти трябва мъж, за да си номер едно, може и да изразява самата истина, но със сигурност не те прави много готина. Все пак хората наоколо искат да бъдат полезни с нещо, а не да се чувстват напълно излишни. Това е част от нормалната комуникация. Ако прекалено демоснтрираш своята самодостатъчност, нищо чудно накрая наистина да си останеш сама.

Странен оранжев тен

От много време е модерно да си с бронзов тен и не една и две са жертвите на тази тенденция. Да, не е лош приятният слънчев загар, но да се направиш оранжева, прекарвайки часове в солариума с риск за живота си, често е напълно погрешен ход. Прекалено облъчване от този тип е доста вредно за кожата. В крайна сметка по-добре бяла и с хубава кожа, отколкото тъмна и сбръчкана...

Да седнеш на кафе на „ВитошКа“

Най-вървежната улица в космоса. Истината е, че нашата столица е прекрасна и независимо дали живееш тук, или не, със сигурност има милион други локации преди бул. Витоша, които си струва да посетиш. Не че е лошо, но колкото и да е модерно да си пиеш кафето там, това не те прави супер готина. Наистина.

Непрекъснати селфита

Дори най-красивото лице на света губи от блясъка си, когато го виждаш по 50 пъти на ден. Нескритият нарцисизъм е проява на дързост, но все пак не е особено привлекателно качество. Приятелите ти ще разберат колко си хубава и без да им го напомняш през 20 минути. А и фактът, че обикновено се снимаш в една и съща поза – идеалната – прави снимките горе-долу идентични.

Прекалена разкрепостеност

Танците на бара са нещо готино, стига да не ти се вижда дупето под полата. А може би не ти пука? Ок, но това да си прекалено агресивно над нещата не е секси и определено не е готино. Накрая винаги някоя свенлива мацка печели адмирациите, а ти се прибираш с размазан грим и прегракнала от спорове дали тройката е нещо задължително или зависи от вкуса на човек...

Дрешки, вещи, телефони...

Не. Вещите ти не те правят готина. Ако някой се впечатлява повече от това, което носиш в чантата си, откокото от онова, което има в главата ти – жалко за теб. Това, че обувките ти са дизайнерски е хубаво, но истински хубаво е да разкажеш за местата, на които си ходила с тях и които са ти донесли силни емоции, а не просто временно задоволяване на капризи.

Да харесваш нещата, които другите харесват

„Бъди себе си“ е най-клишираното и дори дразнещо изречение в света, но пък си а абсолютно на място казано. От всички НЕготини неща това да си копи-пейст мацка е на първо място. Никой не се впечатлява от поредната звезда, която се държи, говори и мисли като всички останали. Не, не е достатъчно просто да си „уникална“ като другите. Хубаво е и да имаш мнение. Наистина собствено.

Грим, грим, само грим

Който е виждал инструкторка по аеробика в залата или обикновена туристка на плажа с фондьотен, спирала и червило, знае за какво става дума. Всички се гримираме, но просто има ситуации, в които се налага да си покажеш истинското лице. И в това няма нищо страшно, наситина. Освен това, някой трябва да забрани тежкия вечерен грим преди 9 вечерта. Наистина...

50000 приятели във Фейсбук

Много е готино да имаш приятели. Особено такива, с които да говориш за нещата, които те вълнуват, да пътуваш и да се забавляваш. Да, да си популярен в социалната мрежа също може да е важно, но много зависи с какво. Сама по себе си Фейсбук популярността не е от значение, ако няма полза от нея. Ако имаш трибуна, кажи нещо полезно на хората или им покажи красота. И второто не винаги значи селфи. Иначе няма много смисъл.