Когато правим туристическите си списъци, обикновено планираме да посетим най-популярните дестинации като Рим, Париж, Лондон или Барселона. Въпреки това има много прекрасни, но недооценен места, които трябва да се посетят.

Те не са толкова популярни, колкото Франция или Италия, но могат да се похвалят с много живописни градове, зрелищни гледки, изискани ястия и приятни хора. Може да отнеме малко повече усилия, за да стигнем до тези европейски страни, но те са достойни да бъдат посетени. Ето и 8 от тях.

1. Сърбия

Ако предпочитате по-шеметна почивка в страхотна страна, то Сърбия трябва да бъде във вашия туристически списък. Белград привлича туристи, които искат да се сдобият най-запомнящите се преживявания. Можете да прекарате дни в проучване богатата история на града, очарователните музеи, средновековните манастири, стари църкви, реките Сава и Дунав или да се впуснете в динамичния нощен живот на столицата. Сърбия също е известена с летните си туристически и зимни ски курорти.

2. Люксембург

Люксембург има какво да предложи - от богата история до живописни гледки. Има над 100 замъци в Люксембург, като Castle Bourscheid, Clemency Castle, Clervaux Castle, Larochette Castle, които са отворени за посетители. Един от основните туристически центрове на Люксембург е Vianden, който е известен с музея Виктор Юго. В него са запазени оригинални писма и рисунки от къщата на писателя. Можете също така да посетите Националния парк и да пробвате някои от най0добрите водни активности, или да се поглезите с термални лечебни процедури в спа курорта Мондорф-ле-Бен.

3. Лихтенщайн

Граничеща с Австрия и Швейцария, Лихтенщайн е страна с видна култура и дълга история. Въпреки че не граничи с Германия, хората обикновено говорят немски, затова преди да посетите тази страна, се уверете, че знаете някои основни фрази. Лихтенщайн е прекрасен вариант за любителите на ските. Не само ще имате чудесна възможност да се насладите на уникалните писти, но ще можете също така да посетите музеи с изключителна колекция ски и зимни спортове. Други музеи, които си струва да посетите, са Музея за изящни изкуства и Музея на Пощенска марка.

4. Босна и Херцеговина

Историята на страната е сложна смесица от религия, култура и спираща дъха красота. Само си представете, девствена природа, тучни зелени пейзажи, величествени гори и голямо разнообразие от диви животни и птици, това е рай за любителите на природата. Столицата Сараево изненадва всеки посетител. Голямата новина е, че Босна и Херцеговина е доста евтина страна за посещение, така че няма да се безпокоите за бюджета си. Страната е известна с високо качество на храните, тъй като почти всичко е органично.

5. Беларус

Беларус е една от най-подценяваните страни в Европа. Който е посетил тази държава обаче, най-вероятно е останал с невероятни впечатления от нея. Първото нещо, което ще ви хареса, е нейната чистота. Ако посетите Беларус, ще се насладите на стари и съвременни архитектурни ансамбли, зелени булеварди и красиви паркове. Беларус има богато културно наследство и история, множество забележителности, висококачествена храна, а народът на Беларус е любезен и гостоприемен.

6. Албания

Албания е добре известна със своите археологически обекти, зрелищни плажове, богата култура, панорамни маршрути и древни замъци. Нещо повече, страната се гордее с величествени планини, които са идеални за ски, туризъм и планинско колоездене. Когато пътувате в Албания, не забравяйте да посетите изоставения град Аполония, Османския базар в Круя, Скендербег в Тирана и римския амфитеатър в Дуръс.

7. Словакия

Словакия не е голяма страна, въпреки че е има невероятно дълга история и очарователно културно наследство. Словакия се гордее със средновековни крепости и градове, 9 национални парка, стотици пещери (15 от тях са отворени за посетители), както и многобройните реки и езера. Има и някои от най-добрите СПА центрове и ски курорти в света. Словакия определено трябва да бъде във вашия списък от страни за посещаване.

8. Латвия

Латвия не е толкова популярна дестинация като Франция или Испания, но тя има своите съкровища. От динамичния град Рига до малки рибарски селца, от стари крепости, величествени дворци до очарователни паркове и скрити реки. Има няколко чудесни плажа, но и чудни езера за наблюдение на птици. Може би най-прекрасното нещо за тази страна е, че можете да видите невероятно красиви цветя почти навсякъде, тъй като латвийските хора обичат цветята.

Може би има много по-недооценени страни в Европа. Това са някои от местата, които можете да посетите през 2015 г. и след това да разкажете за най-интересните неща, които са ви се случили.