Получаването на оргазъм не трябва да е като решаване на сложно математическо уравнение, но за много жени изглежда е така. Консултация с доста лекари ни доведе до следните отговори.

1. Ползвате лекарство, което прави оргазмите ви почти невъзможен. Лекарства, които се борят с депресията могат да попречат на добрите оргазми или изобщо да ги блокират. Ако сексът е хубав, но не стигате до оргазъм, проблемът може да е такъв. Консултирайте се с личния си лекар.

2. Правите само секс с пенетрация. Някои мъже си мислят, че са много добри в секса, но всъщност са доста далеч от истината. Стимулацията на клитора е важен фактор за оргазма.

3. Няма достатъчно любовна игра. Много жени симулират оргазми, а много мъже симулират любовна игра. Кажете му да забави темпото преди да започнете със същинската работа.

4. Твърде стресирани сте, за да се насладите на секса. По време на секса много жени се притесняват от нежелана бременност, болест предавана по полов път, дали мъжът не им изневерява. Всичките тези мисли могат да попречат на женският оргазъм.

5. Не знаете кое върши работа при вас. За да можете да достигнете до оргазъм трябва да сте напълно наясно с това какво обичате. Първо го открийте сама, а след това изискайте той да го направи.

6. Искате да свършите бързо. Ако си лежите и се притеснявате за това, че още не сте получила оргазъм, именно това го възпрепятства. Не мислете за това и се наслаждавайте на секса. Оргазмът сам ще си дойде.

7. Може да ви трябва лубрикант. 40 процента от жените не възпроизвеждат достатъчно натурална лубрикация, за да се насладят на секса. Лубрикантът е добър начин да достигнете до желания край.

8. Имате анатомичен или физически проблем, за който трябва да се прегледате. Истинските медицински проблеми, които могат да попречат на женския оргазъм са рядкост,  но не е невъзможно да има нещо такова. Консултирайте се с гинеколог. В крайна сметка най-добрият начин е да установите какво ви харесва чрез мастурбация и да намерите партньор, който да ви изпълни желанията.