Не само, че няма нищо срамно в това да си поплачеш, а даже нерядко може да ти се случи и без абсолютно никаква основателна причина. Учените отдавна са доказали, че хубав човек лошо не задържа. Ето 8 ситуации, в които сълзите често те връхлитат просто ей така:

Среща с любим човек

Колкото по-зрял и отговорен живот водиш, толкова по-малко време имаш за любимите хора. Това се случва отделно от факта, че много приятели живеят в други градове или страни. Същото важи за родители, братя, сестри и скъпи роднини. Ето защо при среща с близки хора, която сама по себе си е прекрасно събитие, често емоциите могат да ескалират и да избият в сълзи без абсолютно никаква конкретна причина. Своеобразно "поливане" на хубавия повод.

Сладки животни

Изключваме ситуациите, в които ставаш свидетел на тормоз над животни. Само в мрежата е пълно е с отвратителни клипчета, които излагат на показ всякакви зверства, извършени отстрана на хора върху други невинни същества. Странното е, че е напълно обичайно да се разревеш и просто защото някое зайче е супер сладко и яде морков като излязло от анимационен филм. Или защото приятел ти е дал да гушнеш новото му куче-бебе. Или защото искаш да стиснеш и нахраниш всички пингвини на света, но осъзнаваш, че едва ли ще имаш шанса да видиш такива на живо скоро…

Мил жест

Неочаквано приготвена от любимия човек вечеря след дълъг и тежък ден. Съседското детенце, което ти казва, че си най-хубавата какичка в квартала. Приятели с парти-изненада за рождения ти ден. Букет с цветя, открит в офиса сутрин, без посочен адресант. Всички тези мили жестове са способни да разплачат всяка истинска дама. Дори онези сред нас, които се правят, че не се трогват от романтични или просто симпатични постъпки отстрана на околните, вътрешно със сигурност нещо им трепва. Идеален повод да си поревеш.

Музика

О, да. Всеки си има любими парчета, които понякога помагат да разпуснеш, а друг път са си нож в сърцето. Особено ако са свързани с прекрасни и щастливи мигове от миналото, които повече никога няма да се върнат. Изключваме факта, че има изпълнители, които сякаш съществуват на тази планета, за да ни карат да циврим по повод и без повод, пред хора или не. И все пак това може да бъде от сериозна помощ за здравето на духа. Ако усещаш как си натрупала негативни емоции, но не можеш да заплачеш, просто си пускаш което и да е парче на Адел и се почва…

Влюбена си

Най-прекрасният повод да си поплачеш без причина. Срещнала си го случайно в метрото и си била рошава и сънена? Рев. Не си го срещнала, а е трябвало? Пак рев. Просто знаеш, че той съществува и има най-божествената усмивка в целия Космос и отвъд него? Чудесна предпоставка да си поплачеш, както си му е редът. Така или иначе емоциите, които едно влюбване внася в ежедневието на човек, макар и прекрасни, са доста трудни за понасяне без здравословната доза сълзи.

Ами... Пишка ти се

Е, тук може да се поспори дали причина за плач е налична или не. Всъщност, ако си заклещена в задръстване по път към вкъщи, а вече усещаш как не издържаш и стискаш от половин час, да се разревеш от отчаяние, си е напълно в реда на нещата. Каквото и да си говорим, мъжете са далеч по привилегировани в това отношение и никога няма да знаят какъв ужас и каква драма е да не можеш да откликнеш своевременно на повика на природата в една подобна ситуация.

Нещо е много смешно

Сълзите от смях са сигурно най-неконтролируемите и едновременно с това - най-сладки сълзи, на които сме способни да дадем воля. Със сигурност, ако мъж успее да те разреве със смешка, то той вече е няколко червени точки напред в сравнение с всички останали. Ако съществува пък класация на знаците, по които да разберем колко смешно е дадено нещо, то определено плаченето, примесено с истерично кикотене, докато нещото се случва, заема първото място.

Сватби, тържества, юбилеи

Сигурно много хора в историята на човечеството са се замисляли дали по сватби не се реве повече, отколкото по погребения и защо това е нормално. Хубавите житейски поводи обикновено са мощен генератор на сълзи и сополи у голяма част от присъстващите и това никога няма да се промени. Реална причина за подобни настроения не съществува, но да издухаш нос в кърпичка в момента на заветното „да“ между двама влюбени е задължителна част от купона. А отговорът на въпроса „Защо да плачеш без причина“ е ясен. Това просто е най-добрият вариант.