Може би ние не сме съвършени. Може би животът е гаден понякога. Но това, което наистина има значение, е любовта. Това е нещото, заради което си струва да живеем.

Трябва да се опиташ да контролираш взаимоотношения си с околните. Да разбереш как твоето поведение се отразява на другите и кое е това, което трябва да промениш, за да е изпълнен света с повече любов.

Ето и съветите на Dama.bg, които ще ти донесат повече спокойствие и повече любов в света.

1. Следващият път, когато си в потенциален конфликт или несъгласие с някого, си задай въпроса: „Това наистина ли е от значение?“

2. Отдели малко време, за да се измъкнеш от конфликта и да се успокоиш. Поеми си въздух, за да продължиш по-правилно.

3. Постави се на мястото на другия човек и се запитай как би искала да бъдеш третирана, ако беше на негово място. След това се отнасяй по същия начин, ако не и по-добре.

4. Виждай всеки човек в живота като уязвимо и безпомощно дете. Покажи на всеки същата любов и благоговение, което показваш към едно дете.

5. Потърси най-доброто в другия човек. Всеки прави най-доброто, което може, затова помогни му да бъде най-добрият, който може да бъде. В действителност в отношенията си с други хора винаги търсим най-лошото.

6. Учи се от всички преживявания, дори когато нещо се е влошило. Задай си въпроса: „Какви поуки мога да използвам, за да направя нещата по по-различен начин следващия път?"

7. Потърси съвет от свои приятели и хора, на които разчиташ, за да ти помогнат да разрешиш всички проблеми във взаимоотношенията си с хората.

8. И накрая най-важното нещо от всички съвети е да имаш мисия да донесеш повече любов в света.