Не е задължително да спазвате строги диети, за да отслабвате. Ето няколко проверени от науката метода, с които можете да отслабнете.

1. Закусвайте с десерти

Хората, които правят това, не просто отслабват повече, но и задържат килограмите по-дълго. Когато си набавите тези калории рано сутринта, ще можете да ги изгорите през деня и да не жадувате толкова много за нещо сладко.

2. Яжте сладолед

Според проучване, яденето на млечни продукти, включително и на сладолед, може да ви помогне да отслабнете. Важно е да ползвате пълномаслените разновидности. Нискокалоричните продукти не са толкова задоволяващи и затова хората ядат повече от тях.

3. Легнете да поспите

Може да бъркате сигналите за спане с глад. Много хора си мислят, че са гладни, като всъщност им се спи. Вместо да ядете, полегнете за малко. Когато сте недоспали, нивата на лептина - хормонът, който казва на тялото, че сте се заситили - са по-ниски. Това означава, че гладът понякога не е глад, а желание за сън.

4. Яжте пикантна храна

Пикантната храна е отлична за отслабване по ред причини. Забързва метаболизма, което увеличава броя на изгорените калории. Докато я ядете пиете повече вода, затова е възможно да приемате и по-малко количество храна.

5. Стягайте си мускулите

Когато отново ви се дояде шоколадова торта, покажете муслите на някого!

6. Сложете зехтин на хляба

Според проучване, хората, които ползват зехтин на хляба, консумират до 23 процента по-малко отколкото тези, които ползват масло. А всички знаем, че зехтинът е доста полезен.

7. Намалете отоплението

Според проучване, хора, които са били изложени за 10 часа на по-студени температури, са отбелязали 10 процента забързване на метаболизма си.

8. Изберете синьото

Неслучайно много ресторанти са избрали червения цвят, защото той стимулира апетита. От друга страна, синьото го подтиска. Може да пробвате да ядете от синя чиния.