Дори и да не го вярвате, понякога сами саботирате щастието си. Хубавото е, че може да промените това. Ето 8 неща, които пречат на щастието ви.

1. Четенето на мисли

Не се опитвайте да гадаете за какво си мислят хората. Освен ако не сте вампир, със сигурност не можете да четете мисли. Не предполагайте какво се върти в главите на хората.

2. Обвиняване

Път към нещастието е да търсите вината за нещо в другите хора. Не може да контролирате какво ви се случва, но може да контролирате как реагирате на него.

3. Не сте себе си

Не се опитвайте да бъдете друг човек. Просто бъдете себе си.

4. Сравнявате се

Не си сравнявайте живота с този на останалите. Нещата в интернет често са много различни с действителността. Бъдете благодарни за всичко, което имате и не гледайте в чуждата паница.

5. Гледане в бъдещето

Не се опитвайте да предвидите какво ще се случи. Подгответе се за всички варианти, но недейте да мислите твърде много за тях. Когато мислите за потенциалните провали, няма как да бъдете щастливи.

6. Създавате си грешни очаквания

Не очаквайте хората да бъдат други. Не може да се сърдите на никого, че е такъв какъвто е. Ако не ви изнася, просто не общувайте с него.

7. Мразите провала

Нормално е да претърпяваме провали. Важното е как гледаме на тях. Нищо не е провал. Вие просто сте направили 50 опита, преди да успеете.

8. Не живеете в реалността

Не живейте нито в миналото, нито в бъдещето. Живейте сега. Наслаждавайте се на всичко на момента.