Когато ви е меланхолично в студените зимни дни, изпробвайте следните неща, за да се почувствате по-добре.

1. Яжте скъп шоколад

Шоколадът има съставки, които карат нивата на щастие да ви се повишат. Висококачественият шоколад има по-малко захар и мазнини, затова ви повдига настроението.

2. Купете си нещо ново за дома

Сменете завесите и разместете мебелите. Промяната може да ви допадне, а и е добър начин да си отвлечете вниманието.

3. Чорапи или пантофи

Никога не сте твърде големи, за да носите пантофи с анимационни герои. Топлите крака ще ви карат да се чувствате по-щастливи.

4. Станете по-рано

Така ще можете да се насладите на слънцето и да получите допълнителната доза Витамин D, за да може денят ви да е по-хубав.

5. Правете като шведите

В скандинавските страни слънчевата светлина е доста ограничена през зимните месеци, затова за да лекуват тези симптоми, те седят в доста осветени помещения. Пробвайте, възможно е да ви помогне.

6. Яжте храни богати на Витамин D

Гъби, сьомга, яйца. Според докторите компилацията от сложни въглехидрати, омега-3 мастни киселини и естествени захари и протеини, може да ви помогне да се чувствате по-добре.

7. Бягайте от зомбита

Тренирането не е лечение за всичко, но пък освобождава ендорфини в мозъка. Има апликации, които да направят тренирането ви по-забавно и приятно. Представете си, че бягате от зомбита.

8. Ползвайте си почивните дни

Или си направете дълъг уикенд, като отидете някъде на топло. Друг вариант е да организирате домашно парти. Социалните контакти също помагат за зимната депресия. Пуснете си летен филм и пийте коктейли.