Повечето кино маниаци могат мигновено да разпознаят почерка на даден режисьор, защото в представите ни е нормално режисьорите да имат специфичен стил, докато актьорите трябва да са разнолики и да се променят спрямо ролята си. Е, оказва се, че дори актьорите имат свой почерк и своя запазена марка, която можем да видим във всеки (или почти всеки) техен филм.

Днес сме подбрали 9 запазени марки, били те жестове, аксесоари и сцени, на някои от любимите ни актьори.

Джони Деп и неговите шапки

Едва ли можем да си представим образите на Джак Спароу, Уили Уонка и Лудия Шапкар без шапка, но дори когато не играе приказни и фантастични персонажи, Джони Деп обича да допълва образа на героя си с подходяща шапка. Актьорът обича този аксесоар и в реалността.

Пламенните речи на Самюел Л. Джаксън

Самюел Л. Джаксън обожава пламенните речи. Първата му емблематична реч е в „Криминале“ на Куентин Тарантино и оттогава актьорът винаги има по някоя сцена, в която показва ораторското си майсторство – за голяма радост на феновете.

Леонардо ди Каприо и неговите тостове

Вероятно няма актьор, който да може да вдигне по-добър тост от Леонардо ди Каприо. Спомняме си неговия, вероятно първи, тост в „Титаник“, когато играеше младия и влюбен Джак. След това Леонардо вдига страхотни в тостове и в „Джанго без окови“, „Вълкът от Уолстрийт“, „Великият Гетсби“ и други. Наздраве, Лео!

Спринтовете на Том Круз

„Да тичаш като Том Круз“ спокойно може да се превърне в идиом. На актьора често му се налага да тича във филмите си и можем да му признаем, че винаги го прави по страхотен начин.

Заплашителният пръст на Харисън Форд

Харисън Форд обожава да размахва пръста си пред лицето на другите. Той прибягва до този жест в почти всеки свой филм, според феновете му за първи път го използва в „Междузвездни войни“.

Мишел Родригес – коравото момиче

Ако в някой филм участва Мишел Родригес, можете да сте сигурни, че тя ще се бие наравно с мъжете, а е много вероятно да бъде и по-добра от тях. Актрисата не просто залага на едни и същи жестове, тя много често играе по един и същ начин и носи еднотипни дрехи. Очевидно е, че стратегията ѝ работи.

Тим Рот е над нещата

Независимо дали британецът ще играе принцът на Монако или ще е изпечен лъжец, винаги има по една сцена, в която удобно се е разположил в някое кресло, почива си и се наслаждава на живота.

Мел Гибсън и голите сцени

Мел Гибсън винаги се е поддържал във форма и това ясно може да си проличи от филмите му, в които Мел често обича да е чисто гол или поне наполовина разсъблечен. Мел счита себе си и за един от пионерите на голите сцени заради филма си „Смъртоносно оръжие“ през 1987 г. Ние, разбира се, можем да поспорим и че преди него също е имало много голи сцени в историята на киното, но няма да отнемаме от удоволствието на Мел.

Брад Пит и ненаситният му апетит

В повечето случаи актьорите пресъздават обикновени хора, които трябва да изглеждат реални и истински. Затова е нормално понякога да ги виждаме как се хранят и пред камерата. Но Брад Пит го прави постоянно. Освен това той се храни с такава наслада, че в такива моменти ти се иска и ти да отскочиш до хладилника.