Находчиво 9-годишно момиченце успя да надхитри родителите си и да им покаже, че вече не е малко дете. Лекси съобщила на родителите си, че не само не вярва във Феята на зъбките, но и знае, че родителите й оставят парите под възглавницата й. Малкото момиче разобличава дори Дядо Коледа и Великденския заек в писмото, споделено от баща й в социалните мрежи.

Писмото на Лекси, написано с молив върху лист от тетрадка гласи:

Скъпа, Фея на зъбките, не вярвам във феята на зъбките. Знам, че точно вие поставяте парите под възглавницата ми, мамо и тате. Съжалявам, ако ви е трудно, но вече съм на 9! П.П. Вече не вярвам и в Дядо Коледа.

С обич, Лекси

За да докаже гледната си точка дори повече, тя завършва писмото си с още едно разкритие: „П.П. Тате, знам че миналия Великден ти криеше великденските ми яйца.“

Писмото набра сериозна популярност и предизвика други потребители да разкажат своите истории за това как те или собствените им деца са научили истината за детските митове.

Един потребител пише:„Татко ми разказа, че когато съм бил на 6, гордо съм му заявил, че вече не вярвам в Дядо Коледа. На следващия Великден, той е бил шокиран от факта, че все още вярвам във Великденския заек. „Искаш да ми кажеш, че не вярваш в мъж, който се катери по комина, за да ти остави подаръци, но идеята за МАГИЧЕСКИ ЗАЕК, който ти дава шоколад, ти се струва реалистична?“.

Друг коментира: „Най-голямата ми дъщеря, която е на 24, вярваше в Дядо Коледа докато беше на 12. Или поне едва тогава започва да показва признаци на скептичност към съществуването му. Никога не сме водили сериозен разговор по темата и затова тя все още твърди, че вярва в Дядо Коледа. Сигурна съм обаче, че се шегува.“

Трета потребителка разказва следното: „Синът ми вярваше в съществуването на Дядо Коледа до 12 годишен. Наложи се да му кажа, защото исках да му спестя срама в училище. Докато той се ядосваше защо съм го лъгала толкова дълго, малката ми дъщеря се включи с думите „Аз пък знаех, откакто бях на 5“.“

Най-забавен е коментарът на четвърти потребител: „Ако аз и брат ми кажем на родителите ни, че не вярваме в Дядо Коледа, това означава, че ще спрем да получаваме подаръци под елхата всяка Коледна сутрин. П.П. Аз съм на 26.

А вашите деца как научиха, че Дядо Коледа не съществува?