В този свят на среднощни обаждания за секс и отношения без емоции, представите за срещите и връзките между двама души са напълно изкривени.

Ние, жените, в желанието си да не бъдем наранени и излъгани, тотално изключваме емоциите си и се превръщаме в студени същества, които нямат нужда от любов. 

Често обаче, когато се запознаем с някой нов симпатичен младеж, който предизвиква интереса ни, тайничко се надяваме той да е по-различен от останалите и да ни позволи да разтопим заледеното си сърце, за да покажем истинската си нежна същност на дами, имащи нужда от любов и закрила. 

За щастие, има такива мъже. Те са истинските рицари на днешното време. Те не са със специални титли и потекло, те са обикновени мъже. Не правят скъпи подаръци и големи жестове, те знаят, че малките ежедневни прояви на нежност и загриженост означават много повече от диамантите. Те не омайват с мили думи и обещания, защото знаят, че действията са много по-важни от тях. 

Ето 9 навика, които отличават истинския джентълмен от всички останали:

1. Отваря врати 

Мъж, който отваря вратата, за да може неговата дама да излезе първа, или заобикаля, за да й отвори вратата на колата, определено не е за изпускане. Това означава, че той държи на вашия комфорт и държи да ви го покаже, дори за няколко секунди. Може да ви се струва незначително, но ако навън е заснежено и някой ви предложи ръка за времето от колата до мястото, към което сте се запътили, определено ще го оцените.

2. Споделя с вас последната хапка

Казват, че любовта на мъжа минава през стомаха. И е вярно. За това, ако вашият мъж няма проблем да раздели обяда си с вас или да ви запази последната хапка, то повече от ясно е, че любовта му се е преместила от каквото и да е ядене и се е насочила към вас. 

3. Прекарва време със семейството и приятелите ви

Той няма проблем да изслуша любовните терзания на най-добрата ви приятелка, дори напротив, няма нищо против да даде своя мъжки съвет по въпроса. Ако прави комплименти на майка ви и учи малкия ви брат на разни игри, то определено не е тук за кратко. Такъв мъж не е за изпускане, а действията му определено показват, че няма намерение да ходи никъде. 

4. Женските филми

Ако вашият човек изтърпи цял женски филм (от типа на "Сексът и градът") само защото знае, че това ще ви направи щастлива, той определено е влюбен. А ако го направи, без дори веднъж да изрази недоволство, честито, вие сте късметлийка!

5. Цветята

Не, не говорим за онези случки във филмите, когато момичето получава пратка от 100 рози на работното си място само за да се почувства обичана. Говорим за букет цветя или дори само едно цвете, купено от близкия цветарски магазин само защото го е видял и се е сетил за вас. Такъв жест е 100 пъти по-романтичен и разкриващ истинските му намерения от 100-те рози. 

6. Да върви от външната страна на тротоара

Добре, това вече може да ви се стори откачено, но ако той обича да върви от външната страна на тротоара, това издава желанието му да ви закриля от евентуални инциденти с преминаващите превозни средства. Може да ви се стори странно, както и фактът, че най-вероятно никой друг мъж не го е правил, но истината е, че това е жертвоготовен и закрилящ жест на човек, който държи на здравето ви. Може да не ви омайва с мили думи, но действия като това говорят много повече за намеренията му. 

7. Целувка по челото 

Ако се срещате от скоро, това може да ви се стори като знак за приятелски намерения и да ви остави усещането, че той ви приема просто като приятел. Но в по-дълга връзка, целувката по челото може да създаде усещането, че сте обичана, желана и закриляна. 

8. Да напълни резервоара на колата ви

Това е неоспоримото доказателство, че кавалерството е живо. В началото може да ви се стори странно, но след това ще осъзнаете, че той го прави от загриженост. Така ще е сигурен, че няма да закъсате някъде с колата. Колко мило!

9. Помага ви да облечете палтото си

Жените като цяло нямат проблеми с това да облекат палтото си сами. Тук става въпрос на кавалерство, да предложиш помощта си при обличането на палтото или да предложиш своето, ако на твоята дама й е студено. Това е и един от малкото начини на мъжете, с които те показват, че ги е грижа. 

Защо не споделите този текст с любимите си джентълмени ;)