Мантра е позитивно послание, което се използва в много религиозни учения. Обикновено те са на санскрит и носят много силна енергия и въздействие на подсъзнателно ниво.

Мантрите имат някои общи черти със заклинанията – сбор от звуци и думи, които настройват ума и енергията ни в правилната посока на действие. В този смисъл те са превод на човешката воля и желание във формата на действие.
Като символ, за звуците се смята, че въздействат на това, което символизират. Гласните звуци често се възприемат като имащи магическа сила или дори представящи думите или речта на някое божество.

Всеки от нас обаче, може сам да създаде мантри – повтарящи се изречения и фрази, които да работят в посока на неговото лично развитие. Достатъчно е да си ги повтаря всеки ден - на глас или по време на медитация. Ето и 9 позитивни мисли за постигане на успех, които да използвате в ежедневието си.

1. Мога да успея в това, което искам.

2. Аз съм роден, за да постигна велики неща.

3. Аз съм горд със своите умения.

4. Ако някой може да постигне целите си, това съм аз.

5. Аз имам всичко, което ще ми помогне да постигна целите и успеха. Хората са постигнали големи неща, с по-малко от това, което имам в момента.

6. Знам, че вярата в мен е това, което сбъдва моите мечти.

7. Успехът е част от човешката природа. Хората могат да постигнат собствените си цели по всяко време.

8. Трябва да направя крачка напред и смело да поставя единия крак пред другия. Пътят ще се покаже пред мен и ще ме отведе към успеха.

9. Аз съм способен, талантлив и вярвам в собствените си възможности.

Достатъчно е да изберете няколко от тези фрази, които са най-близки до вас. Такива, които ви пасват. Повтаряйте ги в продължение на няколко минути всеки ден и скоро ще забележите как животът ви се ориентира към нови възможности.