Мит 1

Ноктите на ръцете трябва да са заоблени, а на краката - в права линия

В действителност изрязването на ноктите трябва да бъде във формата на полумесец. Неизрязаните ъгли на ноктите може да наранят кожата, дори и в удобни обувки: острите ъгли могат да наранят кожата, в резултат на което към раната се втурват микроби. Такива проблеми няма да възникнат, ако ноктите на ръцете и краката имат полукръгла форма.

Мит 2

При грип и настинка не може да се къпете

В действителност при грип хората трябва да се къпят по-често отколкото, когато са здрави. В крайна сметка, чрез кожата с потта от организма се изхвърлят токсините, образувани в борбата срещу вируси. Измивайки всички отпадъци се укрепва имунната защита.
Учените смятат, че водата, сапунът и кърпата са важни противовъзпалителни "лекарства", ускоряващи възстановяването. Но пак по препоръка на лекарите не трябва непрекъснато да се използва антибактериален сапун: той разрушава не само микроскопични врагове, но и съюзниците, които предпазват кожата от инфекции.

Мит 3

Телефонът прави живота по-лесен

В действителност той го скъсява. Изключвайте телефона си, когато сте заети, релаксирате или сте неразположени да общувате. Според френски психолози, нервната система страда от неосъзнато напрежение, ако знаете, че един случаен звън в дадения момент може да отвлече вниманието ви от важните неща, интересно предаване или книга. Експертите са категорични: телефонният стрес скъсява живота с 3-4 години.

Мит 4

Пищният бюст е страхотен!

В действителност е по-добре да имаме малък стандартен бюст, отколкото голям, който създава много проблеми. Според американските лекари, притежателките на голям бюст обикновено се оплакват от неразположение, болки в областта на шията, раменете и гърба, и изпитват голямо неудобство по време на фитнес.


Мит 5

Или десничар, или левичар - няма средно положение

Има хора, които боравят еднакво добре и с двете си ръце. Наричат ги ​​"двойно-десни" - ambidexterity (от латински амби - и двете, декстър - вдясно). Учените забелязали, че тези личности са с изключителен творчески потенциал.
Ambidexterity може да се познаят по писане с лявата ръка: буквите на страницата са обърнати, като в огледало. По този начин Леонардо да Винчи е водил своите дневници, което затруднило учените в разчитането им.
За да активирате творчеството, пишете всеки ден най-малко няколко реда с неактивната си ръка. Американски невробиолози са убедени, че тези редовни упражнения подобряват паметта, изострят интелекта и се отразяват положително на настроението.

Мит 6

Бременната жена не трябва да прекарва много време пред компютър

В действителност компютърното лъчение е много по-опасно за мъжете, които искат да станат бащи. Мъжките гени са доста по-нестабилни и лесно променят структурата си от електромагнитното поле на компютъра.
Експертите дават следния съвет на силния пол: три месеца преди планирания период на зачеване е необходимо да се минимизира взаимодействието с компютъра и да се приема фолиева киселина, за да се намали рискът от генетични дефекти.
Между другото, бременната жена също трябва да спазва тези препоръки, въпреки че женските гени са много по-силни от мъжките.

Мит 7

Най-добрият лек за безсъние - започнете да броите и накрая ще заспите

Броенето за предизвикване на сън го умеят малко хора. Опитайте се да отброявате от 100 до 1. Представете си, че цифрите са написани с тебешир върху черна дъска и мислено ги изтривате с кърпа. Вдишайте през носа, плавно и дълбоко, опитвайки се да премахнете следващото число. Благодарение на тази система би трябвало да заспите преди края на серията.

Мит 8

Лебедова шия - стандарт на женско съвършенство

Всъщност колкото по-дълга е шията, толкова по-голям е стресът при навеждане напред, назад и встрани, и поради това - толкова по-голямо износване има на шийните прешлени.
Дамите с лебедова шия трябва да укрепват мускулите, да избягват резки движения и да не остават твърде дълго в неудобно положение.

Мит 9

Тънка талия - по-дълъг живот

Обиколката на талията сама по себе си не е толкова важна, колкото пропорциите на фигурата. Стоейки в спокойна позиция, измерете талията и ханша си, а след това разделете първата цифра на втората.
Обикновено съотношението на талия и ханша не трябва да надвишава 0.85. За тези, които не се вписват в рамките на този показател с голяма разлика, са в опасност сърцето и кръвоносните съдове.