Във всеки гардероб има дрехи, които само заемат място, а никога не се сещаме да облечем. И не ги изхвърляме, защото някога са ни били любими и има още живот в тях, но така са ни омръзнали...

Ако ти звучи познато, не се тревожи! Има много лесни начини, по които да дадеш нов живот на старите си дрехи. Всички обикновени тениски, позабравени панталони и дори ризите на гаджето ти могат да се превърнат в модерни съкровища.

Трябват ти само няколко достъпни материала, които ще откриеш в специализираните крафт магазини, и дрехи, които искаш да промениш по нов и готин начин. Ако пък нямаш подходящи – верига магазини Mania са насреща! Tака ще успееш да промениш стила си, задоволявайки всичките си нужди, благодарение на огромното разнообразие от качествени тоалети, аксесоари и обувки на световноизвестни марки на страхотни цени!

1. Разкраси обикновената тениска

Започваме с един лесен начин, по който да разкрасиш някоя обикновена тениска. Другите материали, които са ти нужни, са красив плат, който искаш да залепиш към тениската, подлепваща хартия (наричана още heat ‘n bond) и ютия.

Как да я направиш:

1. Изрежи желаната форма от избрания плат. Върху вътрешната част на плата сложи листа подлепваща хартия, както е указано на нейния етикет.

2. С ютията, на средна температура и без пара, притисни хартията към плата, за да залепне.

3. Изрежи излишната стърчаща част от подлепващата хартия.

4. Обели бялата част от листа хартия.

5. Постави парчето плат, с блестящата част надолу, върху тениската. С ютията, отново без пара, мини за няколко секунди отгоре, докато двата плата се залепят добре един към друг. Готово!

2. Украси тениската с дантела

Още един интересен начин, по който да направиш някоя тениска по-интересна. Освен тениската ти трябва парче дантела, подлепваща лента и хартиена форма (в случая луна).

Как да я направиш:

1. Обърни тениската наопаки и сложи избраната форма. Очертай я с молив и после я изрежи.

2. Сложи парчето дантела върху изрязаната форма. Не е нужно да е в същата форма, просто трябва да покрива цялата дупка, защото дантелата ще е от вътрешната страна.

3. В краищата на дантелата (между тениската и дантелата) сложи подлепваща хартия. С ютията, на указаната температура и без пара, мини отгоре, за да се залепят двата плата. Готово!

3. Модерни панталонки с дантела

Ако искаш старите ти панталонки да станат по-модерни, може да ги разкрасиш с дантела. Трябват ти две ленти дантела и лепило за текстил. С него прикрепи лентите от вътрешната страна на двата крачола, така че леко да се подават отдолу. Ако пък искаш, можеш да ги залепиш и от външната страна.

4. Или пък украси панталонките с точки

Къси панталони Оld Navy от mania.bg

Ако едноцветните тъмни панталонки са ти омръзнали, може да ги направиш по-готини с десен на точки. Трябват ти още една малка бутилка боя за текстил в избран от теб цвят и един молив с кръгла гумичка.

Как да ги направиш:

1. Изстискай част от боята върху парче хартия. Потопи върха на гумичката в боята.

2. Започни с предната част на панталоните. Направи една права линия в горната им част. Просто трябва да притиснеш гумичката към плата, за да се образува точка. Потапяй гумичката за всяка точка или след всяка втора точка.

3. След това направи втори ред под първия, но неговите точки трябва да се падат между точките на първия ред. Изрисувай по този начин целите панталонки.

5. Старите дънки с нови рози

И докато сме на темата с боята, ти предлагаме още един вариант за украса на старите дънки. Трябват ти само изрязана форма, боя за текстил и гъбка, с която да оцветиш дънките. Съветваме те да залепиш формата с обикновено тиксо, за да не мърда.

Дънки Diesel от mania.bg

6. Мъжката риза в женствена рокля

Ако приятелят ти има стари ризи, които не носи, или пък си открила такива на безценица в магазините втора употреба, можеш да ги превърнеш в женствени рокли или туники. Не забравяй да се възползваш от чудесните предложения на верига магазини Mania

Риза Mexx от mania.bg

Как да ги направиш виж в тази статия.

7. Старите дънки с черешови цветове

Сигурни сме, че това са едни от най-сладките дънки, които си виждала! Сега можеш да си ги направиш и сама, трябват ти само малко сръчност и следните материали: бяла акрилна боя, розова (в три различни нюанса) и черна боя за текстил, голяма четка за боядисване и две по-малки за рисуване.

Как да ги направиш:

1. Първата стъпка е по желание. Натопи голямата четка в бялата боя. Направи пръски, като удряш четката. Мини на няколко места с четката, за да направиш небрежни щрихи. Не се страхувай да омацаш дънките.

2. Избери къде искате да има черешови цветове. Например на единия джоб горе, на крачола долу и на задния джоб.

3. С едната малка четка нарисувай първо черните клонки.

4. Около тях, с другата малка четка, нарисувай черешовите цветове с различни нюанси на розовото (по-тъмният нюанс да е в центъра, а около него по-светлите).

8. Старите пуловери с перлен финес

Ако искаш да придадеш малко изтънченост или закачливост на старите обикновени пуловери, или пък на някоя тениска, използвай перли. Трябват ти само лепило за текстил и изкуствени перли. Може да избереш и перли, които са плоски от едната страна и не са цели перли – те ще се прикрепят по-лесно към плата, но няма да са толкова ефектни. За да украсиш дрехата с перли, първо сложи малко лепило върху плата и после притисни перлата, за да залепне.

9. Дългата пола в рокля за плажа

Ако имаш стара дълга пола, която все не носиш, можеш да я превърнеш в модерна рокля за плажа.

Как да я направиш:

1. Изрежи ластика.

2. Сложи един потник, който ти става, за да прецениш как да изрежеш дупките за ръцете и деколтето. Изрежи триъгълни дупки за ръцете - те трябва да са малко по-дълбоки, отколкото са на потника ти, защото при завързването на презрамките, ще се повдигнат.

3. Изрежи деколтето отпред и отзад, като презрамките трябва да са достатъчно дълги, за да ги завържеш след това.

Ако вече сме те вдъхновили за нови летни приключения и уникални дрехи, които ще имаш единствено ти, то побързай и се отправи към най-близкия магазин Mania! Убедени сме, че в пъстротата от стилни и модерни находки, ще откриеш всичко, което ти е необходимо, за да преобразиш лятната си визия на едно по-нестандартно ниво. И това не е всичко – вече имаш уникалната възможност да се потопиш в необятното море от онлайн разпродажбата на Mania – така хем ще си спестиш малко време, хем ще можеш да се сдобиеш с мечтаната дрешка, която да разходиш с гордост и усмивка в някоя лятна вечер. Сладко, нали?