Всъщност да си необвързан не е никак лошо. Игнорирайки безкрайните въпроси, свързани с вашия статус и общоприетите стереотипи, вие просто имате шанс да погледнете на света с други очи. Ето защо, мили дами и господа, не се отчайвате! За щастие, да бъдеш необвързан си има доста предимства. Ето само девет от тях.

1. Необвързаните хора тренират повече

Проучване през 2004 г. установило, че жените, които никога не са били омъжени, спортуват много повече от тези, които са омъжени или разведени. Редовните упражнения водят до отделянето на ендорфин, хормонът на щастието, който те поддържа в страхотно настроение.

2. Необвързаните мъже и жени по-лесно си намират работа

Изследване, направено от Университета в Чикаго през 2012 година, показва, че необвързаните хора имат по-голям шанс да си намерят работа отколкото обвързаните. След финансовата криза през 2009 г. шест милиона американци, които са необвързани, загубили своята работа и почти 90 % от тях си я възстановили отново. За съжаление, само 22% от обвързаните имали късмета отново да са на работа.

3. Необвързаните хора спят повече

Когато никой не ти хърка, не ти дърпа одеялото или просто не те рита цяла нощ, със сигурност се наспиваш по-добре. Но кой ли се е замислял върху този важен факт? Нека да не забравяме и комфорта от голямото и просторно легло, където можем да се въртим и изтягаме на воля.

4. Необвързаните жени са по-активни

Доказано е, че свободните жени са доста по-дейни. Имат повече време да участват в благотворителни инициативи, да посещават различни културни събития и да се включват в социални каузи. Техният живот е по-пълноценен и разнообразен.

5. Хората, които живеят сами, са по-независими

Когато нямаш половинка до себе си, се научаваш да се справяш с всичко сам. Не можеш да си позволиш лукса да пропуснеш нещо. Имаш пълен контрол върху живота си и си отговорен изцяло както за поправянето на домашните проблеми, така и за финансите и личното си време.


6. Необвързаните хора поставят на първо място сексуалните нужди на партньора си

За тях е по-важно да задоволят нуждите на партньора си отколкото своите собствени. Ето защо е чудесно да имаш сексуален партньор, който е неангажиран.

7. Необвързаните хора са по-освободени и гъвкави

Живеят на пълни обороти, по-щастливо, без ограничения, имат повече време за приятелите си, за хобитата си и за купони.

8. Неангажираните хора по-рядко затъват в дългове

Около 21% от необвързаните хора имат задължения, сравнени с 27 % от двойките без деца и 36 % от двойките с деца. Някои дори не подозират за дълговете на половинките си.

9. Колкото по-дълго време някой е необвързан, толкова по-внимателен и разумен е след това в решението си

Доказано е, че хората, които създават семейства по-късно, по-рядко се развеждат. Също така жените, които се омъжват на 30 или над 30 години, са значително по-добре финансово осигурени и професионално удовлетворени.

Източник: HuffingtonPost