Дами, за да не се чудят половинките ви "какво толкова са казали и къде са сгафили този път", им предоставете този наръчник за оцеляване.

Другари, не се заблуждавайте, тя не държи особено да чуе вашата гледна точка по даден въпрос, а по-скоро иска някой да изслуша нейната внимателно. Бъдете изключително внимателни какво казвате на една жена, защото стъпите ли на криво, тя емоционално си запушва ушите и чува само това, което не й е харесало. Нещо като със засекретените доклади на ЦРУ, които сте виждали по филмите. Бял лист с текст, огромна част от който е цензуриран с дебели черни ленти. Няма значение как ще опитате да замажете положението. В протокола си остава само лошото. Не допускайте следните грешки.

"Аз ще правя еди-какво си с еди-кого си, на теб няма да ти хареса."

Най-аматьорската грешка на света. Никога не казвай на жена какво ще й хареса или не. Независимо дали отивате на к*рви, при любовницата или на стриптийз бар, трябва да я поканите! Тя трябва да ви каже, че не иска. Не вие на нея.

"На майка ми сърмите са по-хубави."

Във вечната битка между свекърва и снаха, е необходимо да сте пожарогасител, а не масло в огъня. Всяко сравнение на едната с другата... нека просто кажем, че ще ви излезе през носа.

"*име на жена* е хубава."

Не, брато, според теб е дебела, грозна, криви са й краката, мирише й устата, облича се като курва и е много проста. Колкото и да ви подканват да признаете, че е хубава, не го правете! Това е капан! Дори 1000 пъти в последната седмица да сте казали на половинката си, че е най-красивата жена на света, ако потвърдите, че някоя друга не е лоша, си забивате автогол със задна ножица от центъра.

"Да не си в цикъл?"

Съществуват така наречените win/win ситуации, което в пряк превод за неразбиращите английски, означава, че всички печелят. Е, който каже подобно нещо, автоматично попада в обратнопропорционална ситуация. Ако не е в цикъл, този коментар ще я подразни. Ако е в цикъл, този коментар ще я вбеси и реакцията й ще е в пъти по-остра, защото мозъкът й така и така е обливан от коктейл с хормони.

"Нищо ли не тренираш?"

Демек, изглеждаш ми дебела и запусната нещо, защо не хванеш да се стегнеш малко? В случай, че искате да започне да се грижи по-добре за тялото си, я подканете с пример. Почнете вие да ходите на фитнес. Не е редно да искате от нея перфектно тяло, ако коремът ви върви пред вас.

Каквото и да е свързано с тоалета й, което не е "Супер е".

Най-добрата позиция за дрехите й е неутрално-подкрепяща. Стига да не се е облякла като проститутка, трябва само и единствено да й казвате колко много й отива всичко. Освен ако не целите да се преоблича още половин час и накрая вие да сте виновен за това.

"После/Ей ся."

После може да е късно. Жените искат нещата сега и веднага, без значение дали става въпрос за хвърляне на боклука или любовни дейности. Всякакво забавяне в изпълнението може да доведе до едно сърдито "Оф, забрави."

 

"Това е женска работа."

Това би било изречено или от много глупав мъж, или от такъв, който за пръв път общува с жена, но трябва да го има в списъка. Няма проблем да си мислите, че миенето на чинии и чистенето са "женска работа", но никога не си позволявайте да го изричате на глас, освен ако не искате да страдате.

П.П. В действителност само раждането е женска работа. Всичко останало е работа на тоя, който е на ред.

"Не искам да излизаш с нея."

Ами хайде честито, сега ще излиза с тази приятелка още по-често. Спокойно, нека се вижда, с която си иска. Приятелките й няма да й повлияят зле, защото само простите хора подлежат на манипулация.


За финал запомнете тази максима "Три пъти мисли, на четвъртия говори". Важи за доста ситуации.