Хората имат нужда да излизат по-често на срещи. Екипът ни забеляза, че доста голяма част от дамите и господата са забравили как да се държат и правят едни и същи грешки в началото на романтичните си отношения.
Затова съставихме списък с нещата, които да имате предвид преди да излезете на първа среща. Ето ги и 9 от най-важните неща, които трябва да избягвате на първа (или която и да е друга) среща:

1. Не бъдете неясни относно мястото, където искате да бъде срещата. Имайте план. Това НЕ е добра стратегия за да поканите някого на среща:

- Какво искаш да правиш?
- Не знам. Ти какво предпочиташ?
 – Без значение. Същото, което и ти би искал

Имайте дестинация,план и резервен план. „Не знам” не е място за среща, освен ако нямате среща със себе си в някой сайт за запознанства.
 

2. Не ходете на кино. Има две причини:

1) Няма да обръщате никакво внимание на човека, с който излизаш,

2) Така не оставяте възможност за измъкване, ако вие, той или и двамата намирате срещата за прекалено скучна. „О не, сестра ми се обади... трябва да стана детегледачка” може да бъде много добро извинение, а и позволява и на двамата да се спасят, ако просто не се получава.

3. Не пропускайте възможността да се облечете така, че да го впечатлите

Поради някаква причина това се оказва много трудно за хората. Направих неофициално проучване сред моите приятелки относно предпочитанията за мъжко облекло. Знаете ли какво казаха повечето? Мъже в костюми. 

Както ние се впечатляваме от стилно облечените господа, така и те се увличат по добре облечените дами. Ако за срещата си сложите елегантна рокля или красиви обувки на висок ток, шансът да го впечатлите рязко се повишава.

4. Не прекалявайте с парфюма

Ако могат да те усетят аромата ти на повече от ръка и половина разстояние, то значи определено си прекалила.

5. Не говорете много за себе си. Вместо това задавайте въпроси

Хората не харесват тези, които се интересуват единствено и само от себе си.
Хората се интересуват от други, които се интересуват от тях.
Задавайте въпроси. Слушайте отговорите. Лесно е, нали?

6. Не се разсейвайте

Не поглеждайте телефона си, фейсбук приятелите могат да изчакат един час. Не оглеждайте и хората на съседната маса. Все пак заглеждайте сервитьорите или бармана. Това е грубо.
А и все пак, да гледате събеседника в очите е от съществено значение за това как ще продължат отношенията ви. 

7. Не препивайте поради две причини:

1) Това може да те доведе до доста съмнителни действия. Все пак още не познавате мъжа, с който сте на среща достатъчно добре. Ще се изложите.

2) Не помага срещу вероятността срещата да се окаже безобразно скучна. Има само едно нещо по-лошо от това да ти е скучно – да ти е скучно и да си пияна.

8. Не се опитвайте да поделите сметката. Неприятно е и за двете страни

Независимо колко хора продължават да настояват за обратното, да си поделите сметката не е кавалерско. Ако ви е неловко мъжът да плати цялата сметка, предложете вие да платите следващият път. Така ще му покажете, че имате желание да го видите отново.

9. Не забравяйте маниерите си

„Моля”, „Благодаря”... Просто дайте най-доброто от себе си. Етикетът никога няма да излезе от мода. Той разкрива истинската класа на една дама.

Източник: aplus.com