Когато говорим за интимност, първото нещо, което се появява в съзнанието на хората, е секс. Сексът може да бъде интимен, но по-често май не е.

Интимността означава близости въпреки че със сигурност сме си достатъчно близки по време на секс, психически можем да бъде на километри един от друг. Истинската интимност разчита на познанието – да познаваш някого толкова добре, ако не и повече от самия него. Това не е нещо особено трудно за мъжете – те лесно могат да станат интимни с половинката си. Не толкова трудно, колкото си мислите, но все пак ще трябва известно усилие.

Ето няколко неща, които може да опитате:

1. Кажи й, че е красива

Определено се нуждаем от мъже, готови да правят комплименти на жените ежедневно. Разликата между тях и теб е, че когато казваш на жената, която обичаш, че е красива, не го правиш със скрити мотиви.

Не казваш на хиляда жени това, което искат да чуят само за да спиш с тях. Ти казваш на жената, която обичаш в този момент, че е най-красивото нещо, което някога си виждал.

Когато една жена знае, че я намираш за толкова зашеметяваща – отвътре и отвън, тя никога няма да се притеснява, че чувствата ти към нея не са истински. Доверието е най-интимното нещо, което двама души могат да споделят.

2. Напиши й любовно писмо

Има много неща, които могат да се изразят без думи, но всяка жена иска да чуе колко я обичаш.

Дай й някакъв физически предмет, който тя може да погледне, когато се почувства несигурна в теб и който да й напомня за любовта ти, когато е нещастна.
Не трябва да си добър писател, за да напишеш хубаво любовно писмо. Просто използвай думите, за да й обясниш, че тя е твоят свят. Напишш го на ръка, не на компютъра. Така, когато тя гледа думите, ще усеща, че ти си този, който ги е написал.

3. Отидете на почивка заедно

Един от най-добрите начини да станеш по-интимен с половинката си, да я опознаеш и започнеш да разбираш по-добре, е да предприемете дълго пътуване заедно. Не просто един уикенд, а минимум две седмици.

Интимността означава да се доближиш до другия и няма по-добър начин да разбереш една жена от това да се „хвърлиш” в необичайна ситуация. Хората са много добри в поддържането на фасади, когато се чувстват комфортно, заобиколени от позната среда. Ето защо заведи любимата си в неизвестното, в непознатото и ще я видиш в най-интимните й моменти – моменти, в които тя е длъжна да се запознае с новото и да предприеме съответните решения и реакции.

4. Грижи се за нея, когато е болна, и й позволи да се грижи за теб, когато ти се разболееш

Ако искаш да станеш по-интимен с партньорката си, тогава ще ти се наложи да бъдеш до нея не само в добрите, но и в лошите й дни. Съжаляваме, дами, но няма жена, която да изглежда добре, когато е болна. А и в това си състояние жените са най-уязвими. Помисли за начина, по който говориш и действаш, когато се чувстваш ужасно.

Точно затова я остави да види и твоите най-уязвими моменти – това е интимността. Можеш да се убедиш в това колко далеч е готова да стигне тя и колко ти си готов да й покажеш.

5. Спи с нея (без да правите секс)

Лесно е да споделиш леглото си с жена, независимо дали я обичаш или не. Трудната част е да не предприемаш ход, когато красивата жена до теб казва, че не е готова или не е в настроение.

Прегръщайки една жена нежно, без излишни намерения, означава, че чувствата ви се простират отвъд нормалните либидо копнежи, от които страдате. Да гушкаш жена, защото я обичаш, значи, че имаш нужда да си близо до нея, защото тя те прави щастлива.
Този вид щастие трае повече от една нощ – то продължава цял живот.

6. Взирайте се в очите си продължително време

На света има малцина, които ни карат да се чувстваме некомфортно при продължителен зрителен контакт. Казват, че очите са прозорец към душата и едва ли грешат.

Поглеждайки дълбоко в очите на любимата, най-вероятно няма да ти разкрие най-дълбоките си тайни, но ще ти покаже колко й е комфортно заедно.

Колкото по-дълго сте в състояние да се взирате един в друг, толкова по-удобно се чувствате. Ако искате да съборите някакви бариери, появили се във връзката ви, съсредоточете се върху зрителния контакт.

7. Срещни се със семейството й

Човекът не е просто човек. Той е комбинация от всички хора, повлияли върху израстването му – главно семейството. Ние базираме връзките, които имаме в живота, на взаимоотношенията, които сме създали с членовете на семейството си.

Те са най-старите отношения и тъй като ги формираме в най-ранна възраст, те до голяма степен оформят начина, по който възприемаме междуличностното взаимодействие и взаимоотношения.

Често може да научите повече за своята половинка от хората, с които е заобиколена, отколкото от самата нея.

8. Прекарайте празниците заедно

Хората са същества, които значително се фокусират върху енергията си за празниците и традициите. По принцип това затруднява напредъка, защото не всеки обича промяната. Все пак има какво да се спомене относно здравите традиции.

Имайте предвид, че традициите, които тя спазва, сега вероятно са тези, които ще иска да пренесе във вашия съвместен живот и семейство. Винаги е добра идея да прекарваш време с хора, които искаш да опознаеш по време на празници и традиции.

9. Абсолютно нищо

Най-интимното нещо, което двама души могат да направят, е... абсолютно нищо. Помислете колко е трудно за повечето от нас да не правим нищо. Чувстваме се неспокойно, неудобно, скучно.

Сега си представете, че лежите близо до любовта на живота си и не правите нищо, освен премисляне на реалността около себе си, вдишвайки всеки един момент, който прекарвате заедно. Интимността не включва само действия. Тя не включва само научаване на информация или по-добро разбиране.
Най-чистата форма на интимност е просто да живеем заедно – не в смисъла на споделяне на един апартамент, а живот в смисъл на усещане на пулса и сърдечния ритъм на другия.

Ако ти и жената, която обичаш, се чувствате комфортно, без да правите нищо заедно, тогава най-вероятно ще се чувствате добре с всичко останало.