В днешно време носенето на очила с диоптър се приема не само като начин да коригираш проблеми в зрението си, а и като начин да изразиш себе си. Този факт можем да отбележим само с един бърз поглед на някоя оптика. Квадратни, кръгли, малки, големи, правоъгълни, метални, пластмасови, черни, бели, без рамка около стъклото, цветни, тип котешко око, с камъни...

Изборът на диоптрични очила е толкова огромен и толкова разнообразен, че дори някои хора, които нямат нужда от очила, си купуват такива. 

А какво беше на времето? Децата, които носеха очила биваха подигравани и тормозени, защото са по-различни от останалите. Всеки, който носеше очила, биваше директно причисляван към групата на зубърите и никой, или поне много малко хора, говореха с него. Не стигат проблемите с очите, ами и подигравки. За едно дете това може да доведе до сериозни комплекси. 

Сега нещата са различни, дори напротив. Има нещо много привлекателно в една жена, която носи очила. Тя привлича вниманието към себе си, без да го иска. Но как? 

Ето няколко причини, защо жените с очила са толкова интересни и предизвикват вниманието на противоположния пол. 

1. Секси е

Тъй като мъжете са първични същества, първото нещо, което им минава през главата, виждайки жена с очила, е някоя тяхна секс фантазия. В зависимост от предпочитанията и преживяванията им това може да бъде строгата (но секси, естествено) учителка по литература от 5-ти клас, която си умираш да те накаже за без домашно след часа. Или пък свитата, невинна съученичка, която искаш да накараш да загуби контрол и да забрави всички прилични неща, на които я е учила майка й. Тъй като очилата са се наложили като еротичен атрибут, то за много мъже първото нещо, което виждат в една жена с очила, е именно това - секс. 

2. Не се притеснява да бъде себе си

За улеснение на хората, тормозени в училище, са измислени контактните лещи (е не точно за този проблем, но все пак...). Носенето им може да спести много неудобства, които предизвиква носенето на очила, както и да прикрие комплекса, че изглеждаш задръстен. Жена, която не се притеснява от факта, че трябва да носи очила, е такава, която не се страхува да бъде себе си и не се влияе от мнението на околните. Тя знае какво представлява, а това е много привлекателно качество. 

3. Строга

Носенето на очила понякога може да придаде и на най-миловидното лице строг и сериозен вид. Това се свързва с образа на ледената кралица, което кара съответната дама да изглежда по-интересна и недостъпна за мъжете, които веднага ще се опитат да разтопят ледовете около нея. 

4. Професионалист е

Тъй като очилата придават строг вид, то те създават и впечатлението, че жената, която ги носи, е професионалист в работата, която върши. И в повечето случаи е така. Тя е човек, за когото можете да сте сигурни, че ще свърши работата, която й е зададена, и то както трябва. Много често тези жени са истински работохолици. Тъй като е здраво стъпила на земята, тя има ясно изградени цели и план как да ги постигне, който следва неуморно. 

5. Обича да чете

Вероятността една жена да носи очила и да обича да чете книги е мноого голяма. Хубавото е, че тя е интелигентна и чете всякакви неща - от Паулу Коелю до "Властелинът на пръстените". Това автоматично я прави човек, с който можеш да проведеш един смислен, сериозен разговор. И определено ще има какво да ти разкаже. Какво по-секси от това? 

6. Gaming girlfriend

Очилата много често се свързват с непрестанното стоене пред екрана на компютъра или телевизора. За това е много вероятно момичето, което носи очила, да е и фенка на компютърните игри и фентъзи филмите. А жена, с която можеш да играеш LOL или спокойно да гледаш "Властелинът на пръстените", без да се гнуси от орките и кървавите сцени, е истинско бижу. 

7. Добра е

Помислете си за милата лекарка с големи кръгли очила и топъл поглед, която ще се погрижи за вас (не в сексуален смисъл). Момичето с очила излъчва доброта и надеждност. С нея винаги можете да сте сигурни, че имате човек до себе си, на когото да разчитате в трудни моменти. 

8. Става за сериозна връзка

Тъй като очилата придават по-сериозен вид, то притежателката им е приемана за жена, с която някой мъж би имал по-скоро сериозна връзка, отколкото обикновена забивка. Тя е човек, с който можеш да прекарваш не само вечерите, но и сутрините си. Човек, с когото можеш да се забавляваш не само под завивките. Човек, с когото да споделиш. Тя е човек, с когото си представяш вечеря в изискан ресторант, а не напиване в някоя дискотека в събота вечер. 

9. Семейството ще я хареса

Всяка майка иска сина й да си намери мила и скромна жена, която много да го обича. Образът на това мило, скромно и романтично момиче, което прави палачинки в неделя сутрин, перфектно се допълва с чифт очила. Тя е човекът, който спокойно може всеки мъж да запознае с майка си, без да се притеснява от последващи критики и коментари тип: "Е как можа точно тази да харесаш!?". И тъй като семейството няма да знае за мръснишката й страна, за тях тя ще бъде идеалната за сина им смирена и добра жена.