Колко често родителите казват неща от сорта на "Искам децата ми да имат по-добър живот от моя"? Може да предположим, че се случва често. Но от това не излиза никаква полза, ако родителите не опитват да променят нещо в себе си.

Ето ги и най-важните навици, които родителите трябва да притежават.

1. Комуникирайте ясно
Комуникацията е ключова в отглеждането на деца. Трябва да умеете ясно да казвате какво искате от тях. Така вероятността да го направят е много по-голяма.

2. Обичайте да се учите
Човек, който винаги е жаден за знания, винаги ще е добре в живота. Когато децата ви гледат, че постоянно се развивате, те също ще искат да се развиват. Страстта за знания не е широко разпространено качество, но може да се научи с навик.

3. Помагайте на останалите
Много е удовлетворяващо, когато човек помага на останалите. Децата ви ще последват примера ви и няма да се превърнат в егоисти.

4. Хранете се здравословно
Затлъстялите деца са такива, именно защото родителите им не са ги научили да се хранят правилно. Създайте навик на детето ви да бъде активно и да се храни здравословно.

5. Физическа активност
Много е просто. Ако вие живеете живота си като мързеливци, децата ви също ще искат да живеят по същия начин.

6. Ценности
Ценностите определят човека. Именно те ни помагат да постигаме целите си. Неизбежно децата ви ще наследят вашата ценностна система, затова е много важно вие да сте почтени хора.

7. Ръководете си парите
Финансите са един от главните проблеми при повечето бракове. Трябва да умеете да си съставяте бюджет, за да избегнете този неприятен проблем.

8. Демонстрирайте подкрепа
Родителите, които подкрепят децата си, са изградили прекрасен навик. Трябва да подкрепяме децата си, въпреки че понякога ни късат нервите.

9. Правете трудни неща
Когато родителите правят трудни неща, децата ще се научат как да се справят с трудностите. Нищо хубаво не се случва без много усилие. Когато вие се справят с всичко и те ще се научат да се справят с всичко.