В днешно време медията влияе на голяма част от живота ни. Включително и на връзките. От малки гледаме филми и слушаме приказки за голямата любов, която побеждава всякакви проблеми и устоява на всички интриги и недоброжелатели - все пак това е истинската любов. Всички тези идеи и неща, в които медиите ни карат да вярваме се въртят около една дума: Драма

Ние хората, сме устроени така, че драмата да ни привлича. Тя е ключова в телевизията, защото хората са привлечени от нея. Това усещане се прехвърля и върху връзките ни. Свикнали сме да мислим, че колкото повече драматични са едни отношения, толкова по-истински са те. 

Това е един от най-големите проблеми на днешното общество. Истината е, че една наистина успешна връзка се характеризира с една дума, която в телевизията мразят: "скучна". Драматичната връзка не е нищо повече от умствено натоварване, стрес и в крайна сметка не води до нищо добро, колкото и да си мислим, че това е човекът на живота ни. 

Когато сме свикнали да сме във връзки, изпълнени с драма, лесно можем да познаем истинската връзка. Драмата я няма, има само спокойствие, хармония, щастие - всички тези неща, които не ги е имало в предишните ни връзки.

Ето 9 знака, че сме открили човек, връзката ни с когото е зряла и истинска:

1. Да бъдете партньор на любимия не е изобщо трудно

Много често във връзките липсва сигурността. Хората си мислят, че когато държиш другия в напрежение, това засилва желанието му да бъде до теб. Тези игри на котка и мишка, може и да са били интересни в гимназията, но за двама възрастни това е чисто и просто излишна драма. 

Сигурността е първото нещо, което отличава истински зрелите връзки от останалите. Да бъдеш парньор на другия без да се борите за надмощие трябва да бъде приятно и естествено, а не сякаш е задължение. 

2. Не е нужно да контактувате 24/7

Част от "узряването" на човек е да осъзнае, че всеки човек си има свой собствен свят, навици и предпочитания различни от неговите. Всеки си има свои приятели и има нужда да прекарва време с тях. Осъзнаването на фактът, че нямате нужда да бъдете залепени за партньора си или да си пишете постоянно, е знак, че има връзка на зрели хора. И не само това, чувствате се добре, ако от време на време прекарвате време разделени: всеки със своите любими занимания, хобита и приятели. 

3. Не искате той да се променя

Хората са свикнали да се захващат с хора с проблеми, опитвайки се да ги променят и поправят. Това обикновено не води до нищо добро. Не е и това, което трябва да се случва в една истинска връзка. Да промените партньора си трябва да е последното нещо, което искате. Да се променят някакви дребни навици е едно, но когато проблема е насочен към характера на човека, неговите предпочитания и желания - това вече е проблем. Както той не е перфектен, така и вие не сте. За това истинската връзка е тази, в която всеки от двамата осъзнава недостатъците на другия, но няма проблем с тях, обичат се както с предимствата, така и с недостатъците. 

4. Той/ тя те балансира

Ако вашият партньор винаги се съгласява с вас, вашите възгледи и предпочитания, то нещо не е наред. Никъде на света няма двама души с напълно еднакви виждания. Вместо това, вашият човек трябва да е такъв, който да добавя нови идеи и гледни точки, дори понякога напълно противоположни с вашите. И когато се получи така, че не сте съгласни един с друг на някоя тема, то не настъпва края на света. Всеки изказва своето и продължавате напред. 

5. Плановете за бъдещето не ви плашат

В една незряла връзка има голяма доза несигурност и по-малко комуникация за статуса й. Следователно, това означава, че разговорите за бъдещето нямат място в тази връзка. В една истински зряла връзка, плановете могат да бъдат правени с месеци напред (например, планиране на лятната отпуска още в началото на годината) без да се появява въпросът "Дали тогава ще бъдем заедно?"

6. Скандалите

Начинът, по който един човек спори е част от неговата същност и едно от нещата, които трябва да научите за партньора си. Освен това, трябва да се научите да се приспособявате един към друг. Това може да бъде бавен процес на учене и промяна, но когато двамата успеят да се напаснат дори в скандалите, това води до подобряване на комуникацията помежду им и най-вече подобрява състоянието на връзката.  

7. Да показвате любовта си е много по-важно за вас от колкото да казвате постоянно "Обичам те"

Любовта трябва да се показва, а не да се казва. Можем по цял ден да повтаряме на любимия си, че го обичаме, но ако не положим усилие той наистина да се почувства обичан, думите ни нямат никакъв смисъл. И това става, не чрез някакви грандиозни жестове и изненади. Това се вижда от малките неща, които ежедневно правим, за да видим усмивката на лицето му. Когато в една връзка основната цел на двамата е да направят другия щастлив, а не просто да го казват,  то тогава може да се каже, че тази връзка е истинска и зряла. 

8. Ревността е непозната дума, защото една успешна и истинска връзка се гради преди всичко на доверие

В една истинска, зряла връзка, приятелствата и комуникацията с хора от противоположния пол не са проблем, защото двамата партньори си имат доверие. Никой от двамата не драматизира излишно за евентуални изневери или непристойно поведение.Те се чувстват достатъчно уверени в себе си, за да не се опитват да ограничават свободата на другия. Доверието е основна черта на зрелите хора и те го пренасят в своите връзки. 

9. Вие сте в синхрон

Както умствено, така и физически, може да ви се стори, че става въпрос само за секс, но това не е така. Когато имате зряла връзка, опознавате истински партньора си и можете да предвидите всяко негово действие и реакция. Създавате такава връзка по между си, че започвате да четете мислите си и да довършвате изреченият си. Започвате да се допълвате един друг и това ви се струва напълно нормално. Погледнато отстрани, това е сигурен признак, че вие сте зрели възрастни, които са се оттърсили от драмата на тийнейджърските, телевизионни любови и сте намерили истинската си сродна душа.