Всеки от нас се е опитвал да рисува къщички и дървета с програмата Paint, но най-красивите форми, до които сме стигали, са били прави линии и не толкова правилни окръжности. Изглежда, че боравенето с Paint също е талант, а с притежателят на този талант му ще ви запознаем сега. 
 
Хал Ласко е мъж на 97 години от Охайо, САЩ, който придобива слава, показвайки своето скромно изкуство в интернет пространството. Невероятните си произведения, той създава единствено, използвайки Paint с версията на софтуера на Windows 95.





Американецът, който в момента е частично сляп, започва кариерата си като графичен дизайнер, по-късно става производител на карти за бомбардировките през Втората световна война. 
 




След края на войната, Хал се връща към своята професия, а не след дълго се запознава и с Paint на Microsoft, като открива в него един съвсем нов свят на изобразителното изкуство. Хал започва да посвещава по 10 часа от своето време, създавайки поразителните произведения. 





„Дядото”, както бива наричан дизайнерът, показва своята първа работа на публична изложба. Днес той продава някои от творбите си онлайн в своя сайт: www.hallasko.com.