Ние сме създадени от природата по начин, който кара двата пола да бъдат неразделни. В търсенето своята половина – пътуването, често е доста изтощително. Ако имате достатъчно късмет и сте намерили жена, която се превръща в цветето на вашата безплодна пустиня, то – никога, никога не се отказвайте от нея.

1. Тя е по-умна

Поговорката „Зад всеки успял мъж стои по една умна жена“ не е написана случайно. Всеки мъж има нужда от една умна жена в живота си, благодарение на която да не са толкова големи егоисти, да си поставят цел, план и да имат достатъчно мотивация да успеят.

2. Тя е красива

Красотата се намира в собствените ни очи. Тя е нещо, което е било оценявано откакто хората имат очи. Тя е нещо много субективно и зависи от собствените ни критерии, предпочитания, желания. Докато един мъж намира една за красива и неустоима, то за него тя е „неговата жена“.

3. Тя е мила и грижовна

Добрите хора са мили. Ако тя не е мила, то тя не е човек, за който си заслужава един мъж да се бори. За една жена е вродено да бъде грижовна. Това идва от факта, че някой ден тя ще бъде майка и ще се грижи за децата си. Когато става въпрос за сериозни намерения и създаване на семейство, то жената мечта е тази, която е грижовна и желае някой ден да бъде майка.

4. Тя е жизнена

Понякога животът става скучен и монотонен. Естествено, не е работа на жените за забавляват мъжете и да правят живота им интересен. Но връзката с жена, която е позитивна, жизнена, засмяна и жадна за приключения, е като глътка свеж въздух на фона на сивото ежедневие.

5. Тя обича с цялото си сърце

Това е едно от най-важните качества, които мъжете ценят. Жена, която обича мъжа с цялото си сърце, определено е мечта на всеки мъж. Това е така, защото ние, жените, обичаме по различен начин от мъжете. Мъжете са и винаги ще си останат по-егоцентрични, когато става въпрос за любов. Жените от друга страна имат уникалната способност да се отдават безрезервно на този, който обичат.

6. Тя умее да прави компромиси

Ние, хората, без значение дали става въпрос за мъжете или жените, сме родени инати. Обичаме нещата такива, каквито си ги харесваме, и не виждаме смисъл да правим промени там, където не са нужни. Във връзките обаче, трябва да се правят компромиси, за да бъдат успешни. Жената, която умее да прави компромиси в името на общото благо, е като диамант, който си струва да искаш да запазиш само за себе си.

7. Тя дава усещането за сигурност

Да бъдеш влюбен означава да намериш своето място в света, да се почувстваш сигурен и защитен. Да си влюбен е като да знаеш къде се намираш и да няма друго място на света, на което да искаш да бъдеш. Ако един мъж може да погледне в очите на своята избраница и да се почувства сигурен, като у дома си, то значи тя неговата жена-мечта.

8. Тя ти казва къде грешиш

Мъжете имат способността да вършат големи глупости от време на време. Да открие жена, която не се притеснява да посочва грешките му, е истинско бижу. Все пак всеки има нужда да бъде вкарван в правия път от време на време.

9. Тя е силна и заедно с това женствена

Всеки мъж има различни предпочитания за жените, които харесва. Всички мъже обаче харесват жени, които са силни и същевременно женствени. Силната жена е партньор, който всеки мъж с радост би имал до себе си. Женствената жена е… жена. Двете неща съвсем не са противоположни. Напротив – понякога дори са едно и също нещо, когато става въпрос за жена, която е здраво стъпила на земята и не се притеснява да бъде себе си.

10. Тя е страстна

Живот, изпълнен със страст, е живот, за който си струва да живееш. Но да живееш такъв живот сам е напълно невъзможно. Страстта може да съществува между две същества по един или друг начин. По-точно между двама индивиди.

11. Тя е целенасочена

Има мъже, които искат да открият жена, която да бъде спокойна домакиня и да си стои вкъщи. Истината е, че много жени искат точно това. Без значение какво иска една жена, за да бъде мечтаната жена за един мъж тя трябва да прави точно това, което иска и да го прави с удоволствие.

12. Той я обича с цялото си сърце

Понякога, обичаме някого без дори да знаем защо. Истината е, че не ни трябва истинска причина за това. Ако един мъж обича без дори да знае защо, то не му трябва друго, защото вече е открил своята жена-мечта. Единственото, което му остава, е да се убеди, че й го показва ежедневно и тя е наясно с чувствата му. Защото често се случва да осъзнаем колко много значи някой за нас, едва когато го загубим.