Toва е за вас, момичета. Защото е време да спрете със самозаблудите. Време е да спрете да чакате. И да хабите емоциите си. Време е да пощадите сърцето си....

"Трудно е да преглътнеш такава хапка. Но само истината ще излекува сърцето ти, а не самозаблудата, в която ти се иска да продължиш да живееш. Време е да приемеш нещо, което вече отдавна знаеш:

Ако искаше да е с теб, щеше да е с теб.

Причините да не иска да е с теб могат да бъдат стотици. Може би е кретен? Егоист? Може би те е използвал, за да накара някоя друга да ревнува? Или си му трябвала, за да подсилиш мъжкото му самолюбие? А може би просто не си жената за него. Няма значение каква е причината. Не я търси – не можеш да я неутрализираш. Не можеш да го промениш.

Ако искаше да е с теб, щеше да е с теб.

И няма значение дали е свестен, или не.

Тук не става дума за него. Става дума за теб.

За това, че е време да прогледнеш. И да продължиш. Защото няма значение колко си влюбена в него. Няма значение колко ти е приятно с него. Няма значение колко различна те кара да се чувстваш.

Ако искаше да е с теб, щеше да е с теб.

Това е истината.

Всичко друго е лъжа. И безсмислена агония.

Знам, ще ти е трудно да се забавляваш сама, когато си свикнала да се забавлявате заедно. Ще е трудно да не си говорите, когато си свикнала да си говорите с часове. Ще е трудно да не се докосвате, когато си свикнала да се докосвате до сутринта. И след това... Но всеки път, когато ти стане трудно, всеки път, когато се колебаеш дали си взела правилното решение да си тръгнеш, си спомни това:

Ако искаше да е с теб, щеше да е с теб.

Спри да му търсиш оправдания: „Има нужда от повече пространство”; „Има нужда от време за себе си”; „Страхува се да се обвърже”; „Изгражда стени, защото иска да види дали го обичам достатъчно, за да ги разруша”; „Не осъзнава, че сме родени един за друг.”

Помисли за начина, по който се чувстваш ти спрямо него. Помисли колко лесно и естествено идва любовта ти. Помисли за щастието, което изпитваш, когато мислиш за общото ви бъдеще. За това как, макар да те е страх да не бъдеш наранена, му даде сърцето си. И си готова да му посветиш живота си.

Искаш да си с него. И си с него. Не е нужно да те моли. Не е нужно да те увещава. Да те убеждава. За теб това не е въпрос на избор. А на любов.

А защо той не се чувства така? Няма значение. Вината не е в теб. Причината не е, че не си достатъчно умна. Или достатъчно хубава. Или достатъчно сексапилна. Причината е в него. В неговото сърце. Което не е отворено за теб така, както твоето е отворено за него. Трябва да го приемеш. Въпреки че ще те боли. Въпреки че ще са ти нужни седмици. Може би месеци. Може би повече. Но ще го забравиш. Ще те боли, но ще се оправиш.

Помни: по-добре е сърцето ти да бъде разбито веднъж, вместо да се разбива отново и отново всеки пък, когато го молиш да остане, всеки пък, когато го убеждаваш, че имате бъдеще, всеки път, когато отказваш да го пуснеш. Или да си тръгнеш.

Знам, че го обичаш, но е време да започнеш да обичаш и себе си. Време е да намериш сили да изречеш на глас истината:

Ако искаше да е с теб, щеше да е с теб."


Автор: Ким Куиндлен