Не казвай „да”, преди той да е доказал, че е готов.

 

Много жени посещават консултант и искат съвет за връзката си. Питайки дали технияt партньор притежава качествата и характеристиките на „успешен съпруг”. Това не е точен въпрос, защото всеки има различен вкус, ценности, предпочитания. Въпреки това има няколко качества, които правят мъжа по-привлекателен и желан съпруг и по-добър партньор.

Ето кои са 6-те качества, които трябва да търсиш в мъжа преди да решиш да се омъжиш за него:

1. Споделя същинските си ценности с теб

Ценностите са тези „правила”, които те напътстват в живота. Те са толкова дълбоко вкоренени в личните убеждения, че определят същността ти. Също така е много трудно да се променят. Духовната, емоционална и ценностна връзка с мъжа, за когото искаш да се омъжиш, е ключът за успешен брак. Когато с партньора ти сте „на една вълна” това те кара да се чувстваш по-сигурна, че това наистина е мъжа, за когото искаш да се омъжиш. Ако мислите еднакво за брака и знаете, че ще уважавате мнението на другия за важни житейски решения (като семейство, деца, финанси, бъдеще), правите правилния избор.

2. Той е емоционално зрял

Отговорен, интелигентен мъж, който контролира емоциите си, показва истинска зрялост. Със сигурност ще се справи с промените, стреса, разочарованията и конфликтите, които животът( и бракът) носят. Добре подготвен мъж, с чувство за баланс може да се изправи срещу живота, като в същото време е подкрепящ, мил партньор. Търси мъж, който ще подходи към проблемите отговорно, а не импулсивно.

3. Оценява те и приема твоите недостатъци

Както се казва  „Щастлива съпруга-щастлив живот”

И това е абсолютно вярно!

Признателността изминава дълъг път, докато бъде изградена щастлива връзка. Всъщност, да се чувстваш оценен е най-важното условие за щастлив живот. Ако не се чувстваш ценена и обичана от мъжа си, нагазваш в дълбоки води. Но когато той открито показва колко те цени и обича, знаеш, че ще живееш щастлив семеен живот.

Докато той оценява положителните ти качества (добра домакиня, подкрепяща, грижовна и т.н.), трябва да приема и недостатъците ти (винаги закъсняваш, говориш прекалено много, не си особено организирана). Той трябва да приеме, че никой не е перфектен (включително и той). Цялостната му представа за теб трябва да е положителна.

4. Той укротява споровете

Споровете, несъгласията и конфликтите не само са неделима част от всяка връзка, те са нужни за изграждането на стабилни, уравновесени отношения. Много двойки комуникират по вреден начин, който води до чувство на неудовлетвореност, гняв и отдалечаване. Много други двойки избягват сериозните разговори, за да не се карат. Но нормалната комуникация е основата на всяка успешна връзка.

Един от най-важните фактори, който помага на двойките да успяват, е способността да се справят с различните конфликти, да владеят различните емоции (като разочарование, неудовлетвореност и гняв) и да уважават мнението на партньора си.

Мъж, който открито споделя мислите и чувствата си с теб, мъж, който говори с теб, мъж, който обсъжда проблемите си с теб, е мъж с добри способности за комуникация и ще бъде прекрасен съпруг.

5. Можеш да му се довериш

Доверието е най-важният ключ към щастлива и пълноценна връзка. Важно е да разбереш, че доверието има активна роля в отношенията, изисква много усилия и трябва непрекъснато да бъде оправдавано от решения и действия. Когато мъжът ти прави това, което казва, когато партньорът ти не лъже, когато съпругът ти е асертивен (показва уважение и към теб, и към себе си) и най-важното - когато постоянно демонстрира тези положителни качества, тогава ще разбереш, че мъжът ти е надежден и ще се превърне в съпруг, на когото можеш да вярваш.

6. Връзката ви е приоритет за него

Често срещани оплаквания от страна на жените са „Смятам, че не се интересува от мен и от връзката ни” или „Остава на работа до късно и предпочита да прекарва време с приятелите си, а не с мен.” Често рутината, ежедневието и трудностите на живота отчуждават двойките и те започват да се чувстват напълно отдалечени един от друг.

За да избегнат това, двойките трябва да споделят положителни емоции, да създадат хубави спомени, които да ги карат да се усмихват след години.

За когото и да се омъжиш, той трябва да разбере, че бракът е отговорност, която изисква непрестанни усилия. Важно е мъжът да НЕ приема своята дама за даденост. Той трябва да прави живота й интересен, да я води на срещи, да я кара да се чувства желана и обичана.

Ако твоят мъж прави всичко това, ти имаш правилния мъж в живота си.