1. Ако обичате себе си, няма да се опитвате да угодите на всеки. Няма да търсите одобрението на всеки. Няма да се стремите да се харесате на всеки.

2. Ако обичате себе си, няма да сте безмилостни към себе си. Няма да се обвинявате за минали грешки. И няма да се подценявате.

3. Ако обичате себе си, няма да живеете в зоната си комфорт. Няма да се страхувате да я напускате. Няма да се страхувате да рискувате.

4. Ако обичате себе си, няма да се опитвате да паснете там, където не принадлежите. Няма да се опитвате да се впишете сред хора, които не са вашите хора. Няма да правите компромиси със себе си и с мечтите си.

5. Ако обичате себе си, няма да се примирявате с работа, която ви изцежда. Няма да се занимавате неща, които изсмукват енергията ви, а не ви зареждат. Няма да се задоволявате с кариера, която ограбва живота ви.

6. Ако обичате себе си, няма да пренебрегвате здравето си. Няма да се тъпчете с храна, която ви вреди. Няма да отлагате спорта за момент, в който имате подходящо облекло, подходящо „настроение”, подходяща „визия”.

7. Ако обичате себе си, няма да се примирявате с връзка, която не ви носи удовлетворение. Няма да стоите до човек, който убива щастието ви. Няма да избирате другия пред себе си.

8. Ако обичате себе си, няма да забравяте, че най-важната ви задача е да сте щастливи. Няма да забравяте, че всичко е във вашите ръце. Няма да забравяте да се обичате.