Мъжете не живеят в истинския свят, те живеят в измислен такъв. Една от фантазиите им е затворена женска уста. Точно така. Мъжете смятат, че идеалната жена трябва да е тиха. Те си представят невероятната фантазия, в която на едната им ръка лежи перфектната, мълчалива приятелка, която се съгласява с всичко, което казват и никога, ама никога не задава въпроси и не им се противопоставя. 

В заплетените мъжки умове, мълчанието на една жена, е знак за любовта ѝ, а отказа ѝ да спори с мъжа си, е знак за отдаденост и интимност. Жалкото е, че много малко мъже осъзнават, че мълчаливата приятелка може да им изиграе много лоша шега.

Жените не са известни с поведение тип „Преглътни го и не позволявай на никой да разбере как се чувстваш“. Те изразяват своето мнение и обичат да говорят – и единственият път, в който те затварят устите си е, когато планират да.... затворят книгата, като цяло.

Стоицизмът е знак за безразличие.

Но когато една жена спори с вас, това е знак за любов.

Когато една жена ви обича, тя ще се бори за вас, дори когато изглежда така, сякаш се бори срещу вас. Когато една жена няма интерес обаче, по-вероятно е изобщо да не си хаби думите.

Защо да спориш с човек, за когото не ти пука? Защо да се опитваш да помагаш на някого, когато не си убеден дали ще отговориш на съобщенията му в следващата една седмица.

Приемете го, спорещите и обичащи момичета са навсякъде по света. Няма такова нещо като мълчаливо гадже. По-скоро има незаинтересовано гадже.

Ако може само да гледа, то тогава може и да си тръгне

Жената говори, защото иска ти да я чуеш. Тя говори с теб с причина, а тя често е именно, защото иска да ти помогне по някакъв начин.

Жените, точно като майките, в които по-късно се превръщат, обичат да поправят разни неща и да се грижат за хората, които обичат. Те виждат проблеми и искат да намерят решения за тях. Когато една жена не е загрижена за теб, за нея няма да бъде никакъв проблем да те гледа как се давиш в собствените си грешки, а тя да остава безучастна.

Ако пести думите си, то тя отказва да се старае за връзката ви

Защо да се бориш за човек, с когото не искаш да бъдеш? Защо да хабиш време и сълзи за спор, ако не те интересува кой ще излезе прав накрая.

Жена, която вече не я е грижа за разговорите между вас, определено вече не я е грижа и за връзката ви. Тя ще ви позволи да казвате и правите каквото си пожелаете, защото съвсем скоро ще излезе през входната врата и няма да се върне повече.

Ако оставя нещата просто така, скоро ще остави и вас

Жената, която обича, ще се бори до край. Като добър войник, няма да се откаже, дори когато започне да затъва в собствените си думи.

Жената, която не обича, ще се остави да загуби целенасочено. Ще остави този спор или караница да отмине, точно както скоро ще направи и с връзката ви.

Това, което тя мисли вече не е важно, просто защото самият ти вече не си важен.

Вие трябва да искате приятелка, която няма да се задоволи с това да „оставя“ нещата просто така. Момичето да вас трябва да изглежда дори понякога оглупяла от страст, докато отказва да ви пусне да си тръгнете или да изгуби спора.

Ако е щастлива винаги, значи се среща с някой друг

Няма перфектни връзки. Няма как двама души, които живеят заедно или прекарват цялото си време заедно, винаги да са в чудесно настроение. Всички се вбесяваме едни на други от време на време.

Гаджето, което никога не се ядосва, вероятно крие нещо. Винаги щастливата жена пази някаква тайна.

Разбира се, това не е сто процента вярно за всяка връзка – отношенията между хората са прекалено различни. Но това, което е сигурно е, че ако тя не се бори, то вече интересът ѝ е на друго място.

Ако не ви споделя, нещо не е наред

Жена, която не разкрива чувствата си пред вас, вероятно чака да ги разкрие пред някой друг. Очевидно не смята нещата между вас да стават по-сериозни, ако няма намерението да бъде откровена на тема какво изпитва към вас.

Ако е мълчалива на тема чувства и не взима особено участие в какъвто и да е разговор, то тя няма сериозни планове включващи вас.

Ако тя е напълно безгрижна, няма да излезе нищо дългосрочно

Бъдете внимателни, ако жената до вас не показва истинската си същност. Може би си мислите, че е спокойна, но в действителност просто ви изолира.

Няма такова нещо, като винаги спокойна жена – всички си изпускаме нервите все някога. Няма начин да преминем през една връзка и нито веднъж да не се ядосаме, да не загубим контрол над себе си. Всяка една жена се пропуква все някога – едни по-често, други не толкова.

Ако тя не е напълно отдадена, тя няма да позволява нищо да стига до нея. От друга страна, ако тя се отдаде на отношенията ви, то ще се ядосва на много неща, някои от тях незначителни и малки, но това е знак, че тя се интересува.