През 2014 г. имате пълна свобода по отношение на прическите, цветовете и аксесоарите. И все пак, през пролетта заложете на коковете и плитките, ако искате да изглеждате неотразими. 

 
Dama.bg вече ви информира за водещите модни тенденции в прическите за 2014 г. Сега ще обърнем внимание на водещите модни акценти в стайлинга от световните модни писти, които можете да копирате веднага. 
 
Високо чело
 

През последните години хубавото високо чело бе леко пренебрегнато. Още жените от древността са познавали силата на високото чело и дори са премахвали част от косата си, за да постигнат този ефект. Е, сега няма нужда да предприемате такива крайни мерки. Просто открийте погледа и челото си, като добавите двойна доза блясък в предната част на косата. "Залижете" я назад, като идеята е тя да изглежда бляскава и почти мокра, а не мазна и лъщяща. Предната част от косата е пригладена назад, а останалата - леко разрошена. Може да оформите и конска опашка ниско на тила или небрежен кок.     
 
Небрежни плитки
 

Любимите ни небрежни плитки продължават да ни радват и през Пролет/Лято 2014. Виждаме познатите ни тенденции с красиви декорации от ситни цветчета и бляскави украшения. Идеята е да изглеждате максимално естествени и женствени. Актуални са и страничните конски опашки, сплетени на плитка. Колкото по-дълга е косата, толкова по-добре! 
 
Спортен лукс



Модата никога не е била толкова практична и удобна, колкото сега! Еластичните ленти за глава, които прибират немирните кичури и оформят красиво скалпа, са хит и през новия сезон. Сложете лента точно над върховете на ушите и разхвърляйте небрежно останалата част от косата, или я приберете на ниска опашка на тила.
 
Екстремни странични бретони
 
Тази тенденция е вдъхновена от 30-те години и излъчва увереност и сексапил. Преценете коя страна от лицето си искате да откриете повече и преметнете косата зад ушите. Използвайте пръстите си, вместо четка, за да оформите небрежно косата си. 
 
Истинска романтика
 
Ако все още не сте решили с каква прическа да се появите на сватбата на близък човек или на важно събиране, тази ефирна и замечтана прическа е идеална за вас. Колкото по-бързо и небрежно я оформите, толкова по-добре ще изглежда. Ако се стараете прекалено, тя ще загуби своя неподправен чар. 
 
Плажни вълни



Ако ви се налага да миете често косата си, използвайте само балсам, а не шампоан. Това ще даде по-добра и здрава текстура на косата. Идеята тук е да прическата ви да изглежда недовършена, но добре направена. Оформете леко плажни вълни, меки и сънливи, сякаш току-що ставате от сън.
 
Сладки аксесоари

Сладката визия на непораснало момиченце ще смекчи зализаната коса и силен грим. Поставете акцента върху аксесоарите, като оставите косата си чиста. Просто я приберете на опашка с шикозна кожена панделка.