Ал Бано Каризи, който идва у нас заедно с Ромина Пауър на 16 декември за исторически концерт в „Арена Армеец“, показа на всички останали знаменитости как трябва да се правят нещата. Силната половинка от най-продавания дует на всички времена поде нова инициатива, наречена „Пътуване със звездите".

В кампанията самият Ал Бано влиза в ролята на учител и откривател на таланти, преподавайки уроци по пеене и музика на малчугани. Освен Ал Бано, който има продадени над 40 милиона копия от дисковете си и е носител на първа награда от фестивала Сан Ремо, в инициативата ще се включат и негови колеги. Те са създали образователна програма, която обединява музикални уроци за деца и дори цели семейства с обиколка на уникални италиански дестинации.

За проектa бившият съпруг на Ромина Пауър казва: „Уроци по пеене и още нещо!“. Музикалната екскурзия ще показва на малчуганите звученето на различните инструменти, как изглежда звукозаписното студио – всичко това, за да се развива музикалността им. Преживяването ще включва кулинарни уроци и туристически обиколки, а за финал - мини-концерт, изнесен от малките ученици.

Ал Бано и Ромина Пауър са най-известният италиански дует в света! Двамата се запознават през 1967 г. по време на снимките на филма „Nel Sole“ и се женят три години по-късно. Звездната двойка дълги години бе разделена, но през 2015 година Ал Бано и Ромина Пауър ще изнесат исторически BEST OF концерт в „Арена Армеец”. На 16 декември двамата отново ще се съберат, за да изпеят най-обичаните си парчета - „Libertà“, „Felicità“, “Sempre Sempre” и много други.

Билетите за концерта са на цени от 40 до 120 лева и могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна, както и online ТУК.