Американската поп певица Анастейша ще изнесе първия си концерт пред родна публика на 16 април в зала 1 на НДК, съобщават организаторите от Loud Concerts.

Концертът у нас е част от световното турне на певицата Resurrection Tour 2015. В репертоара на певицата са включени песни както от най-новия шести по ред албум Resurrection, както и добре познати стари хитове като I’m Outta Love, който бе най-продаваната песен за 2000 г.  който е първият й авторски проект след излезлия през 2008 г. албум Heavy Rotation, продуциран от аренби певеца Ни Йо. На концерта Анастейша ще изпълни и най-известните си хитове.

Припомняме, че през 2000 г. Анастейша дебютира с първия си албум Not That Kind, като през следващата година американката се превърна в "Най-продавана нова поп изпълнителка". По време на кариерата си, Анастейша е оглавявала музикалните класации в цели 8 страни с песента си Paid My Dues, а със сингъла Left Outside Alone достига до заветното първо място в Италия, Австралия и Швейцария. През 2014 г. на певицата бе присъдена и наградата за хуманитарна дейност на радио "Регенбоген", тъй като самата тя се пребори с болестта на Крон, а през 2013 г. потвърди, че е претърпяла двойна мастектомия, за да победи рак на гърдите. 

"Създаването на песни помага да изтласкаш настрана мрачните моменти", признава поп иконата. "Възможността да разкажа историята си ми помага много. Stupid Little Things е за това да не преувеличаваш проблемите си. За мен това означава: не се съсредоточавай върху дребните неща!", споделя певицата.

Билетите за концерта ще бъдат пуснати в продажба в мрежата на Ивентим от утре, а цените ще са между 55 и 115 лв.