Актьорът, който изпълнява една от главните роли в хитовия сериал "Анатомията на Грей", тази на д-р Дерек Шепърд, официално се оттегли.  

Късно снощи в Америка бе излъчен последния епизод "Как да бъде спасен животът", в който участва любимия на милиони д-р Шепърд. След цели 11 сезона, снощи неговият персонаж претърпя автомобила катастрофа, оставяйки съпругата му Мередит Грей да изключи животоподдържащите системи.

Слуховете за напускането на Демпси се въртят в медийното пространство от месеци. Още през ноември самият актьор каза, че „много скоро“ ще се сбогува с екранния си образ.

Днес, АВС обяви, че е отменил излъчването на поредния епизод от политическия трилър „Скандал“, който трябваше да се завърти на екран на 30 април (четвъртък). На негово място ще се настани специален двучасов епизод на „Анатомията на Грей“, чрез който зрителите ще си вземат довиждане с Д-р Блян. Финалната серия на 11-ия сезон ще бъде показана на 14 май.

"Доктор Дерек Шепърд бе едно от най-популярните лица на сериала и ние сме горди, че той бе и ще остане завинаги част от голямото семейство на McDreamy... Ще ни липсва, но пожелаваме на Патрк всичко най-добро в бъдещите му начинания!“, гласи част от официалното изявление на ABC.

Демпси не е първият актьор, който напуска супер успешната продукция. Преди време това направиха и Катрин Хейгъл, Исая Уошингтън, Ти Ар Найт, Ерик Дейн и Сандра Оу.

Сериалът "Анатомията на Грей" излиза за пръв път на телевизионния екран през март 2005 година. В центъра на сюжета са медиците от болница в Сиатъл. Пилотният епизод е гледан от 16,25 милиона души. По-късно броят на зрителите нараства. Сериалът е носител на редица награди, сред които Златен глобус през 2006 г. за най-добър драматичен сериал, а също и на Еми.

За съжаление сбогуването със сериала не е единствената кардинална промяна в живота на Демпси. Наскоро актьорът и съпругата му Джилиан Финк подадоха молба за развод след цели 15 години брак. Те са родители на 3 деца - 12-годишната Талула и 7-годишните близнаци Съливан и Патрик.