Косата и кожата ни се нуждаят от постоянна грижа. Редица фактори от всекидневния живот им вредят доста и ние трябва да се постараем да ги запазим в добро състояние колкото е възможно по-дълго. Ние от Dama.bg знаем, че дамите днес не мога да отделят много време за поддръжка на кожата и косата си, затова ви предлагаме един продукт, който можете са смесите с ежедневните си "процедури". Резултатът ще се появи почти веднага. 


Става въпрос за английската сол. Сигурни сме, че сте чували за нея. Съставена е от кислород, сяра и магнезий, а както всички знаем, тези химични елементи са много полезни за организма и следователно оказват много благоприятно въздействие както на кожата, така и на косата ни.  
 
 
За мазна коса
 
Ако страдате от прекалено бързоомазняваща се коса, ви съветваме да прибавите 15-16 супени лъжици английска сол към шампоана си. Това количество сол се отнася за шампоан от 250 мл. 
 
За мазна кожа на лицето
 
Борбата с мазната кожа е тежка. Опитайте следната маска и ще видите колко лесно може да бъде извоювана победата ви.
Смесете половин чаена лъжица английска сол, супена лъжица коняк, сока от един лимон и яйце. Стойте с нея 15 минути и отмийте с хладка вода.
 
 
За обемна коса 
 
Не всички сме дарени и обемна и буйна коса. Хубавото е, че английската сол помага и за това. Прибавете към балсама си за коса английска сол, нека са в отношение 1:1. Балсамът нанасяйте след измиване с шампоан. Стойте 15-20 минути, а след това отмийте. Желателно е да не мажете корените на косата.
 
 
Мека и нежна кожа 
 
В този случай ще добавите английската сол към душ-гела си. Използвайте пак съотношението 1:1. Масажирайте леко кожата, след това отмийте. 
 
 

 
Английската сол е един от най-добрите ни помощници в борбата с проблемната кожа и... коса. Нека я добавим към ежедневните си навици и да се наслаждаваме на чудесния й ефект върху нас!