Момичетата и момчетата от ансамбъл „Пламъче“ представиха България на най-големия международен детски фолклорен фестивал в Сърбия „Лицидерско сърце“, който се проведе на 5 сцени в гр. Ужице и региона между 17 и 21 август 2015 г. Над 800 деца от 29 колектива и 9 държави взеха участие във фестивалната програма. Гостуващите групи бяха от Сърбия, България, Тайван, Грузия, Украйна, Италия, Словакия, Босна и Херцеговина и Македония.

Ансамбъл „Пламъче“ осъществи пътуването си с подкрепата на Alpen Pharma Bulgaria, част от DHU и Cityscape – студио за архитектура, дизайн и проектиране. Съставът ни взе участие в четири концерта, дефилета, изложба на традиционни костюми и танцови семинари. 

„Изключително сме благодарни на компаниите, които повярваха в нас  и ни дадоха възможност да покажем изкуството си и таланта на децата“, коментира Ивайло Първанов, ръководител на ансамбъл „Пламъче“. „В Сърбия представихме характерни обичаи, песни и хора, вплетени в танците „Сирница“, „Лазарки“, „Младежка пазарджишка сюита“ и др. На проведените  танцови семинари научихме чуждите групи как да играят Право хоро, Дайчово хоро, Ръка, Еленино хоро, Ръченица. Създадохме безценни контакти и най-вече нови приятелства.“

„Лицидерско сърце“ се провежда под патронажа на Президента на Република Сърбия, г-н Томислав Николич и с подкрепата на Министерството на културата и просветата и Община Ужице. Сред медийните партньори на фестивала е и Националната Сръбска телевизия.