Водолеите не лъжат - те просто не казват цялата истина. И това произлиза не от зла умисъл, а поради вродената им сдържаност.


Имайки навика да разчитат за всичко само на себе си, те често пъти смятат, че животът им представлява интерес само за тях самите. Ето защо Водолеите са на мнение, че на околните не следва нищо да споделят, за да не им дадат оръжие в ръцете, което после да бъде използвано срещу тях или любимите им хора.

Ако Водолеят допира до съзнателна лъжа, то това означава, че или са го вбесили, или той абсолютно не се доверява на събеседника си. Най-често представителите на зодията лъжат, за да ги оставят на мира. Така например те могат да кажат, че са болни, за да не отидат на работа или за да не изпълнят вече дадените обещания и поетите ангажименти. Но трябва да кажем, че по-късно, когато пристъпът на мизантропия отмине, те с лихва компенсират забежката си.

Самите Водолеи не търпят лъжите - веднага след като усетят, че са ги излъгали, те се затварят в себе си или престават да общуват с измамилия ги човек. А да "преметнете" представител на тази зодия си е предизвикателство - те имат твърде добре развита интуиция...