Дизайнерът Джорджо Армани, който е обличал не малко звезди, разкритикува хората, които наблягат прекалено много на сексуалността във външния си вид. В интервю за "Сънди таймс" 80-годишният италианец, който никога не е крил, че е гей, се обяви против твърде мускулестите мъже, пластичните операции при жените и... онези, които се обличат "като хомосексуалисти".

Не харесвам мускулести момчета, но... мъжът трябва да е мъж

Според Армани мъжете не трябва да прекаляват с фитнеса, защото огромните мускули са неестетични. Той се обяви против тази мода, включително сред моделите, които представят собствената му марка. Дизайнерът не подмина и жените, обърнали се към пластичната хирургия, особено уголемяването на гърдите.

Идиотско е, малките гърди не е задължително да се превръщат в огромен бюст, казва той и се застъпва за естествената красота, която грациозно да преминава в следващата си възраст:

"Аз предпочитам да гледам естествената жена, тя трябва да бъда смела и да приема спокойно напредването на възрастта, а не отчаяно да се опитва да изглежда по-млада", смята италианецът.

Но коментарите, които предизвикаха истински остра реакция онлайн, бяха свързани с начина, по който някои гей мъже, според Армани, подчертават сексуалността си чрез мода:

"Хомосексуалният мъж е 100% мъж. Той няма нужда да се облича "като хомосексуалист".

Когато това е демонстрирано до крайност - когато дрехите ти казват "нали знаете, че съм гей" - това няма нищо общо с мен. Мъжът трябва да бъде мъж."

С последната си фраза - която може да се изтълкува и като "човекът трябва да бъде преди всичко човек", дизайнерът разгневи много хора онлайн. Съвсем наскоро неговите колеги Долче и Габана попаднаха в центъра на скандал, след като обявиха, че хомосексуалните двойки не трябва да осиновяват деца.

Източник: Dnevnik