Това е най-тайнственият Асцендент в зодиака. Ако имате Асцендент в Скорпион, вие чувствате една безспирна възстановителна мощ, проявяваща се посредством вашата личност. Личните идеали са изключително високи и вие ще отидете надалече, за да подобрите всичко, което чувствате, че може да бъде преобразено. Преживявате голяма трансформация и от дълбините на своята истина може да видите подсъзнателните нива на съществуване, които заблуждават другите. Вие търсите първопричината.


Не се задоволявате да разглеждате нещата повърхностно, затова трябва да изхвърлите всичко, което безпокои вашата идеалистична природа, докато не намерите причините за истинското безпокойство. Посредством способността си да разбирате интуитивно подсъзнателното, вие сте в състояние да коригирате самите корени на разногласието, донасяйки смисъл, цел или удовлетворение на вашите очаквания за едно по-добро бъдеще. Когато живеете извън себе си, може да станете прекалено чувствителни към подсъзнателните сексуални вибрации в колективната карма. Може да повярвате, че собственият ви сексуален импулс е непреодолим, докато всъщност се идентифицирате със сексуалния импулс на другите хора.

Тъй като Скорпион е знакът на елиминирането, чрез което обществото отделя своите отпадъци, може да изпитате огромно недоволство и отчаяние по отношение на всичко, което вярвате, че сте. Може да станете гневни раздразнителни, огорчени или възмутени. Ако вибрирате на негативно ниво, лесно може да повярвате, че светът не ви помага, а всъщност само обективно удовлетворява себе си. От тази гледна точка може да изпитате силно чувство на параноя, което ви кара да търсите самотен остров - далеч от непрестанното преследване, което усещате. Може да бъдете язвително критични към другите, тъй като виждате най-лошото във всичко.
 
Вашият възглед често е предубеден, а бурните реакции са все още резултат от вашия отговор на негативните емоции във външната среда. Може да се ангажирате прекалено със смъртта, окултните сили или хиляди суеверия, които вярвате, че са личната карма, която трябва да преодолеете. Така вие продължавате да се подлагате на изпитание или да приемате поредица от предизвикателства, за да докажете, че в края на краищата всичко може да бъде завладяно. Колкото повече се стремите да намерите точката на вашето непрестанно търсене обаче, толкова повече бивате обсебени от Аза, върху който нямате контрол. Алчността, завистта и ревността, които съществуват в колективната карма, ви завладяват и вие не сте в състояние да достигнете вашия Висш Аз. Собствената ви хитрост ви надхитря, тъй като когато се опитвате да видите себе си или другите през очите на някой друг, губите присъщото ви остро чувство на възприятие. Вашата индивидуалност е тази, която изостря сетивата ви. Когато позволите на вашата идентичност да се разпилее в другите, вие замъглявате погледа си и изгубвате чувството си на перспектива.
Може да повярвате, че другите хора винаги имат скрити подбуди или че винаги съществува причина да бъдете в защитна позиция. В резултат живеете със скрити съмнения, криейки се зад защитните стени на другите. По този начин се стремите да избягате от всичко маниакално, което вашият ум е създал. Трудно е да се развиете, когато това, което сте възприели, всъщност са отпадъчните продукти на обществото. Когато имате Асцендент в Скорпион, често се опитвате да преобразите тези отпадъчни продукти, защото се идентифицирате с тях. За да прочистите боклука, трябва да прочистите себе си. Така вие трябва да се опитате да извършите трансформации там, където те изглеждат невъзможни или дори нежелателни. В резултат, може да попаднете на битки там, където ги няма. Може да следвате края на колективната карма, оплаквайки се през цялото време заради невъзможността да запечатите своята личност в нишата, която търсите. Може дори да станете зависими от намирането на хора, чиято вътрешна борба "осигурява гориво", за да увековечите своя негативен поток. Може да докажете, че сте прави, макар и да не сте. Можете лесно да откривате слабостите у другите, което ви помага да увековечите собствения си мит. Колкото повече виждате слабостите у другите, толкова повече се убеждавате, че вашият жребий в живота (сред боклука и утайката на обществото) е доста привлекателен. Съревновавайки се с отпадъка, лесно може да спечелите всяко надбягване с плъхове, без да осъзнавате, че доказвате единствено факта, че сте най-големият плъх. Тъй като изгряващият Скорпион дава изключителна интуиция, вие усещате някъде вътре в себе си, че не сте искрени към себе си. Независимо от това на какво ниво в живота действате, запазвате един Висш Аз, чрез който може да възприемете всичко, което правите. Така, колкото повече лъжете себе си, отричайки истинската природа на вашата вътрешна същност, толкова повече започвате да мразите себе си. Когато това се случи, ще се опитате да разрушите своята личност, тъй като чувствате колко недостоен е нисшият ви Аз, когато се опитва да се скрие от вашата висша идеалистична природа. Когато живеете отвътре на вратата на вашия Асцендент обаче, целият ви житейски възглед добива различен оттенък.

Асцендентът в Скорпион дава голяма дълбочина и може да действа като пряк канал, чрез който да се прояви потенциалът на вашия вътрешен Аз. Вместо да отричате възможностите, които като че ли са извън вашия контрол, вие може да видите своята цялост като сърцевина на индивидуалната ви същност. Скорпион е центърът на душата. Благодарение на този знак вие сте в състояние да възприемете всичко, което подсъзнателно насочва живота. Когато този Асцендент е свързан с потенциала на вътрешната същност и уроците на душата, вие изпитвате силно чувство на отдаденост и целенасоченост във всичко, което правите. Вместо да се опитвате да трансформирате остатъчните продукти на обществото, виждате себе си като безкрайна поредица от опитности, свързани с израстването. И поради тези опитности можете лесно да изчистите миналото, тъй като то повече не съществува във вашето съзнание.

Ако се идентифицирате с обективната карма, ще бъде съвсем естествено да съжалявате за вашите минали грешки и да ги проектирате в бъдещите преживявания. Това ще се случи поради ефекта на ехото, чрез който колективната карма продължава да се пресъздава. Когато идентичността ви е силно вкоренена отвътре на вратата на вашия Асцендент в Скорпион, вие знаете как да затворите вратата зад себе си. Вместо да бъдете жертва на деструктивни мисли, които продължават да бродят из ума ви, вие сте в състояние да елиминирате и приключите всичко, което вече не е необходимо за вашия прогрес.

Сетивата ви са изострени, интуицията също, и се ръководите от начините, които избира душата, за да използва вътрешния ви потенциал. Така, вместо да пропилявате енергия, борейки се с утайката, или да се взирате в живота на другите, вие сте в състояние да насочите собствените си божествени качества чрез една силна личност, което ви дава възможност да завършите това, заради което е дошла вашата душа тук. Това, че виждате отпадъка в света, не означава, че се идентифицирате с него. Може да сте доволни от вашата цел независимо от това дали другите са реализирали своите възможности, или не. Не е толкова важно да трансформирате света, колкото да трансформирате себе си. Вместо маниакално да държите на вашите чувства относно обекти, хора или преживявания, вие откривате, че лесно може да се възстановите, освобождавайки това, което не можете да контролирате, защото знаете, че това, което винаги сте се надявали да усъвършенствате, сте самите вие. В резултат не пропилявате излишна енергия на безполезни места. Вие сте действени, прецизни и живеете благодарение на ясния и дълбок поток от съзнание, който ви дава възможност да пресичате лесно фалша в живота. Вие притежавате силата на изцелението и може да изцелите себе си, както и другите без да загубите себе си. Може да се почувствате сигурни в повечето несигурни ситуации, без да се налага да градите основите си върху руините на другите. По начало сте реалисти и въпреки че може да виждате нещата, такива, каквито биха могли да бъдат (благодарение на вашите усилия), никога не губите представа за тяхната истинска същност. Вместо да се състезавате с другите, вие приемате предизвикателствата във вас и мерите успехите си в живота не според постиженията на другите, а според проявата на собствената ви божествена природа.

Вие сте самотници, но не сте самотни, защото усещате в себе си удовлетворението от обновителните процеси в живота. Лесно можете да елиминирате идеите, в които сте вярвали, без да имате чувството, че сте изгубили нещо ценно. Всеки момент може да изоставите приятели, връзки и бракове, ако почувствате призива на Висшия си Аз.

Когато вашата идентичност е вкоренена извън вас, ставате прекалено ангажирани с разрешаването на дълбоки проблеми, които усещате при другите. Това се случва, защото виждате себе си като част от онази обективна сила в света, чрез която се осъществява промяната. За съжаление този възглед води до мъченичество.
Наблюдавайки света през проницателната врата на конструктивния Асцендент в Скорпион, вие печелите възможността да възприемете задълбочено мистериите на живота, без лично да се ангажирате с кармата на другите. Когато действието на Асцендента в Скорпион се използва по този начин, вие не живеете егоистичен начин на живот. Напротив, разбирате, че най-дълбоките потребности винаги ще бъдат реализирани, ако останете в дълбините, които само този знак има способността да достигне. Когато това е направено, става възможно бързо да разсеете голяма част от негативната карма и лично да преживеете чудесата на еволюцията, които ви извеждат на нови нива на самосъзнание.

Човекът с такъв Асцендент притежава определено интимна връзка със самите корени на живота. Ако имате изгряваш Скорпион, може да усетите неуловимите подводни течения, изтласкани от природните сили. Вие разбирате скрития смисъл в себе си и в света, в който живеете. Притежавате способността да усещате сърцевината на живота в най-дълбоката й същност и можете да видите доколко външната изява е резултат от истинската вътрешна същност на всяко нещо. От тази гледна точка вие лично усещате една дълбока чувствителност към сърцевината на живота. Тази чувствителност също ви помага да разберете причината за коренните промени, които постоянно преживявате, тъй като душата ви подтиква да възстановите вашата цел и функция, докато вървите към окончателно овладяване на самите себе си.