Хули Леонис е един от най-добрите и харизматични астролози в България. Силата на специалиста е в това, че успява да “преведе" сложните тълкувания на древната наука астрология на съвременен и достъпен език. Съветите, които той дава на своите лекции и семинари, всъщност насочват всеки човек да погледне по-навътре в себе си, те събуждат една искрица, наречена “любопитство”, която кара всеки да търси нови пътища за развитие.

Хули неведнъж е признавал, че специалитетът в неговото “меню” е тълкуването на връзките както между влюбените в една двойка, така и вътре в семейството. Съвсем наскоро той издаде първата си книга “Астрология за родители”, в която разкрива повече за семейните отношения. Днес той ще открие, на читателите на Dama.bg, завесата на връзката родител-дете, щe ви даде един нов поглед над ролята на родителя в живота на детето и ще ви предостави ценни отправни точки за размисъл.

Какво е добре да знае един родител за зодиакалния знак на детето си?

В момента, в който детето се роди, неговата рождена карта започва да работи. В този момент може да се види какъв е характерът му, какви са основните събития и тенденции в живота му. Родителите могат да разберат какви са нуждите на детето им, какво ще е важно за него, какво ще го дразни, какво няма да харесва и най-важното – как би се разбирало с всеки един от тях. Всичко това може да се разбере от рождената карта на детето.

Образователната астрология за родителите е за тези хора, които искат да бъдат добри родители, да разбират детето си, а не да искат да го превърнат в свое копие, което да следва техния модел и да се бори затова, което те не са постигнали.

Всеки родител трябва да разбере, че детето е една завършена личност, която идва със своята мисия, а ролята на родителите е да помагат, а не да пречат.

- За теб едно малко дете е по-скоро бяла страница, върху която пише родителят или то идва с набор от качества и опитности, които един родител може да подтисне или развие?

Детето е една мъдра душа, която е решила да слезе на земята, за да научи важни и ценни уроци, да помогне на другите и да извърви своя път. Писането на бяла хартия е един мит, който трябва да бъде забравен. Децата се раждат със своята опитност, която са градили в продължение на много животи и в настоящия трябва да я реализират по най-добрия начин.

Основната роля на родителите е да социализират детето, да му обяснят какви са правилата за живот в това общество, как да се впише и какво да прави.  Това правят и старите колеги с новия, когато той постъпи на работа. Именно от тяхното обяснение и напътствия зависи доброто му развитие за напред.

През последните 100 години има ли разлика между децата, които са се раждали преди и тези, които се раждат в наше време?

Има известна разлика. Преди душите са отработвали други уроци, често свързани с емоциите и оцеляването на земята. Учили са уроци за принадлежност към семейство, нация, т.н.

В момента човечеството преминава през период на енергиен преход, който се случва и в момента, но той няма как да бъде усетен от всички хора, той е видим за тези, които са по-отворени в енергиен и духовен план. Именно по отношение на този преход земята има нужда от по-опитни души, които слизат в момента. Това са деца с подчертан интелект, духовно отворени са и много ясно съзнават мисията си.  

-  Кармично обусловени ли са връзките родител-дете?

Почти винаги тази връзка е кармична. Често дори кармата, която ни свързва с родителите не е най-позитивната. Най-голямото оръжие на всички на тази земя е любовта и ние се раждаме да си служим с нея, но много хора забравят как да я използват по пътя си. Винаги с любов се възстановяват едни взаимоотношения, дори и някога те да са били лоши. Затова избираме и родителите си, защото с тях ни свързва инстинктивна любов.

- Доколко е добре да определяме часа и датата на раждане на детето си?

В наши дни всеки разполага с правото да прави каквото иска. Много често родителите се допитват до астролози по отношение на определяне на дата за раждане. Истината е, че по-добре астролог да ви каже коя дата е подходяща, отколкото това да зависи само от дежурството на лекаря, ако говорим за секцио. Искам да издам една малка тайна. Ако душата на детето не е съгласна с датата, която сте избрали, защото всяка дата се свързва с определен път, то няма да се роди тогава и ще избере друг момент.

- Какви ценни и общовалидни съвети би дал на родителите?

Най-важното е да обичат детето си безусловно. Ако имат очаквания към него, то има голяма вероятност да се разочароват. Това е душа, която ги е избрала и е преценила, че тези родители могат да й помогнат в научаването на уроците. Това е както голяма отговорност, така и чест. Родителството не е за всеки, а е за осъзнатите хора, които са готови да дават любов.

Как се хармонизират отношенията родител-дете?

Всички отношения се хармонизират с разбиране и толерантност. Тези между  родителите и децата също. Прекаленото его може да убе всяка една връзка, тази също. Ако имаме егоистични родители или такива, които не са готови да упражняват ролята си на родители, то децата могат много да страдат, а след това да им трябват дълги години да се съвземат, когато вече са възрастни, като това винаги се свързва със специализирана помощ.

- Какво е характерно за зодиакалните знаци от четирите групи и какво трябва да се развива при децата от всяка група?

Тази информация ще я запазя за всички, които ще дойдат на лекцията и на представянето на книгата ми „Образователна астрология за родители”. Искам само да подчертая, че когато ние астролозите правим анализ, за нас зодията (позицията на слънцето) е само един от компонентите, които анализираме. В рождената карта на човек има още много показатели, които говорят за взаимоотношенията с родителите, възпитанието, т.н.  

 

Можете да присъствате на следващата лекция на Хули Леонис, която ще се състои в рамките на Фестивала за личностно развитие “Свободата да бъдеш”. Той ще се проведе на 25 април 2015 г. в София. Повече информация можете да получите тук