Няма човек, който не е изпитвал завист. Това е първична емоция, която е тормозела всеки един от нас. Астрологията също има виждане по въпроса, какви са причините за това явление, което определяме като тежест в отношенията. Ето как зодиакалният знак влияе на тази емоция.

Овен

Защото имате непредвидимо, вълнуващо и приключенско мислене за света. Дори да се опитате да се промените, винаги ще е така, тъй като това е вашата представа за света.

Телец

Защото винаги сте здраво стъпили на земята, където и да се намирате. Достатъчно уверени сте да намерите своето място, независимо дали става въпрос за работа, ново място за живеене, или нова компания. 

Близнаци

Защото имате енергията и аурата, която кара хората да искат да бъдат около вас постоянно. Умни сте и имате силата да се справите във всяка една ситуация, а всеки има нужда от такъв тип присъствие в живота си.

Рак

Защото винаги излъчвате любов и топлина. Дори когато се чувствате зле или сте в труден период, вие сте емоционално отворени към света. Имате много близки приятели, които са до вас в неприятните моменти.

Лъв

Защото много добре знаете какво искате и не изпитвате грам вина да го преследвате. Много хора живеят със собствените си бариери, което им пречи в постигането на целите и мечтите им. Вие имате невероятната сила да разберете какво е вашето желание и да разчитате само на себе си за постигането му.

Дева

Защото познавате себе си и възможностите си, което е рядко срещано в днешно време. Понякога това граничи с перфекционизъм и самокритика, но  интелектуалният ви ум ви издига едно стъпало нагоре. Наясно сте кои сте, какво искате и най-важното – в какъв човек искате да се превърнете!

Везни

Защото излъчвате много чар и харизма. Имате изобилие от страхотни приятели и се чувствате добре в кожата си. Не сте не само популярни и всички ви харесват, но сте изключително мили, а това е рядко срещана комбинация.

Скорпион

Защото сте фокусирани върху целта, която искате да постигнете. И това е перманентно състояние. Такива сте всеки ден от живота си. Работите и мислите в насока, която ще ви издигне нагоре и ще повиши личната ви самооценка. Постоянно търсите нови начинания, с които да израствате.

Стрелец

Защото можете да виждате светлата страна на света. Както всички останали имате своите борби, притеснения и предизвикателства, но винаги успявате да минете през тях позитивно настроени и усмихнати. Можете да накарате всеки човек покрай вас да се усмихне, независимо в какво състояние е.

Козирог

Защото сте независими и се справяте с всичко сами. Вие сте уверени в кариерата си и знаете какво искате да постигнете. Сигурни сте в човека, в който сте се превърнали и нямате нужда да обяснявате на света защо сте такъв. Винаги сте себе си, без да искате одобрение от обкръжението ви. Хората около вас имат нужда да усетят същата смелост в себе си.

Водолей

Защото сте смели, начетени и добре информирани за света около вас. Отказвате да се замесвате в глупави и незначителни проблеми, което ви спестява много главоболия. Винаги мислите за света като за прекрасно място и му се радвате искрено. Хората около вас искат да са като вас, защото вие наистина разбирате кои са важните неща в живота.

Риби

Защото имате уникален начин на мислене. Богато въображение и нестихващ извор от креативност. Хората се учудват как успявате да приложите на практика всички интересни неща, които ви хрумват. Балансирани сте и лесно намирате решения за всяка ситуация.