България има световен шампион по смесени бойни изкуства. Александра Тончева грабна титлата в категория до 52 кг на шампионата в Лас Вегас. На финала българската, която е от варненския клуб Десант, не остави никакви шансове на Александра Рола от Полша. Нашето момиче победи съперничката си с амбър още в първия рунд. Така Тончева, която е действаща европейска шампионка, грабна и световната титла още в дебютното си участие на първенството, съобщава сайта big5.

Александра стигна до финала по уникален начин, побеждавайки на четвъртфиналите представителката на Великобритания Наоми Харви в много здрав мач. По-агресивната игра на Тончева и гарантира победата, след като двама рефери отсъдиха в нейна полза и един даде равен резултат. На полуфиналите българската се изправи срещу румънката Ралука Динеску. Двете се познават отлични, след като се изправиха една срещу друга във финала на Европейското първенство през есента. Александра Тончева не остави никакъв шанс на съперничката си и принуди съдията да прекрати двубоя в средата на втория рунд. Така тя се класира за финала, където затвърди великолепното си представяне на първенството в Лас Вегас, грабвайки титлата.

Още двама български състезатели имат шанс да си тръгнат със златните медали от Световното първенство. В категория до 93 кг. Тенчо Караенев има шанс да подобри класирането си от миналата година, когато завоюва сребърното отличие. В категория до 70 кг Фердун Османов също ще се опита да затвърди отличното си представяне от началото на шампионата, завоювайки титлата.