Днес, 07.07.2015 г., децата от фолклорен ансамбъл „Пламъче“ поздравиха делегати, служители и гости в сградата на Съвета на Европа. Концертът се проведе по инициатива на Европейската асоциация „Кирил и Методий“, чиято основна цел е популяризирането на българската култура зад граница. Изявата беше открита със специално приветствие от страна на посланика на Република България в Страсбург, г-жа Красимира Бешкова.

Гостуването в Съвета на Европа е част от турнето на ансамбъл „Пламъче“ в Германия и Франция. Юношеската група на състава участва в престижните международни фестивали “Аваланч” в гр. Котбус, Германия и „РИФЕ“ – гр.Сейнт Мексент Лекол,Франция. В Страсбург беше показана специално разработена програма, включваща пресъздаването на характерната обредност свързана с Благовещение, Сирни Заговезни, Лазаровден, обичаят „Пеперуда“ и други.

Събитието се случва само няколко месеца преди страната ни да поеме председателството на Комитета на министрите на Съвета на Европа през ноември 2015 г. и беше уважено от повече от  100 души.