Безработният 36-годишен баща Дейв Робинсън направи нещо невероятно само и само да зарадва любимите си дъщери с подаръци за Коледа. За целта той се предложи на търг в интернет аукциона eBay с надеждата да спечели пари за Коледа, предава в. "Дейли експрес".

Мъжът, който живее в Южен Уелс, е безработен от три месеца. Той е кандидатствал за над 1000 длъжности, но получил само два отговора, което го отчаяло допълнително. Поради тази причина Робинсън решил да предприеме "отчаяни мерки" в опит да осигури някакви средства, за да зарадва за Коледа двете си малки момиченца - на 1 и 11 години. Неговото предложение, публикувано в eBay, гласяло, че той ще се труди в продължение на една работна седмица срещу най-високата предложена му сума.

Разочарованието обаче дошло, когато Дейв получил сумата от само 10,50 лири. "Много се натъжих. Офертата ми беше прегледана над 600 пъти, но в крайна сметка "бях продаден" за твърде скромна сума. Кой би се съгласил да работи за 10,50 лири на седмица?", споделя британецът.

Въпреки това бащата не се отказал и публикувал нова обява, която носела заглавието "Моля, някой да се смили и да ми предложи работа". Този път за него се получили 48 ценови оферти, най-високата от които за 840 лири.

Днес Дейв е спокоен, че е направил всичко по силите си, за да осигури за семейството си една по-весела Коледа.