"Не съм правил никакви клипове на децата си, докато свирят в Карнеги Хол. Знам регламента на конкурса и знам, че не е редно. Докато стигнем на американска земя, станах на просяк. От нападките сега ме боли, но не се притеснявам, че децата ми ще бъдат дисквалифицирани", обяви пред Труд Дениз Игнатов, баща на близнаците виртуози от Шумен Хасан и Ибрахим.

Пианистите спечелиха първи места с индивидуални изпълнения и второ място като клавирно дуо в престижния конкурс за таланти American Protege. Бяха поканени да свирят в края на месец май в залата мечта за всеки музикант, а правителството отпусна $20 000 за пътуването.

Игнатов каза още, че седмица след като се върнали въодушевени от гостуването, получили писмо, с което организаторите на конкурса ги уведомяват за три качени клипа в youtube от изпълненията на братята и ги предупреждават, че трябва да ги свалят, защото ще бъдат дисквалифицирани от конкурса и това ще бъде публично обявено. "Ние очакваме участниците да показват най-добро поведение, уважение към залата, организационния комитет и останалите участници и да следват правилата и ограниченията в залата", пише в писмото и се уточнява, че доброволци следят какво се качва в интернет. Организаторите обясняват, че са били уведомени от родители на други участници за погазването на правилата.

Той добави още, че не е видял никакви клипове в интернет, но веднага отправили призив във фейсбук страницата на пианистите, ако някой фен е снимал и качвал, веднага да премахне записите, които пречат на децата му. "Момчетата не съм ги уведомявал за проблема", казва бащата и обяснява, че ги щади.

Настоява, че в залата е имало камери и ако е направил нещо нередно е щял да бъде заснет. Обяснява, че по регламент организаторите са обещали снимки срещу луди пари - $300. "Трябва да съм откачен да причиня подобен проблем на децата си", обяснява бащата и казва, че не се притеснява от създалата се ситуация.

Обяснява си поредната сензация с наближаването на Евровизията, чийто домакин ще бъде България. Пианистите ще открият музикалния форум. "За жалост у нас всеки успех е подложен на оплюване", казва Игнатов. Колкото до това как е разходвал парите от правителството е готов да се отчете. "Нямам никакво притеснение, готов съм да дам лично отчет на Бойко Борисов. Аз цепя стотинката на четири и от децата си няма да крада", казва таткото. Всички средства, постъпили по сметката на пианистите ще бъдат използвани да "забиват" българското знаме по световни сцени.

Дениз се похвали, че децата му вече не заекват, благодарение на логопеда от столицата Марияна Спасова им помогнала за 23 дни. През лятото децата и ще почиват, и лудо ще свирят, защото обожават музиката. Ще посещават и логопеда си.

В сайта на конкурса имената на братята виртуози не са премахнати и според запознати няма да се стигне до дисквалификацията им.