Британският актьор Бенедикт Къмбърбач и годеницата му Софи Хънтър сключиха брак в малка църква на английския о-в Уайт точно навръх Св. Валентин, съобщиха АФП и в. „Индипендънт“.

На церемонията са присъствали около 40 от най-близките роднини, приятели и колеги на младото семейство, сред които актьорите Мартин Фрийман и Андрю Скот, които партнират на Бенедикт Къмбърбач в сериала „Шерлок“, както и актрисата Кийра Найтли. Сватбеното тържество се е състояло в имението „Мотистоун“, което е дом на близко до булката семейство. 

Припомняме ви, че Бенедикт и Софи обявиха годежа си през ноември миналата година, а малко по-късно съобщиха, че очакват и първото си дете.
Софи Хънтър е известен режисьор на авангардни пиеси и директор на театър. Тя се снима и в трилъра „Бурлеска приказки“ заедно с Къмбърбач през 2009 г.
Младото семейство ще отложи медения си месец с десетина дни, докато премине церемонията за наградите „Оскар“ в Лос Анджелис. Бенедикт Къмбърбач е номиниран в престижната категория за най-добър актьор за превъплъщението си в математика Алън Тюринг във филма „Игра на кодове“.