Актьорът Бенедикт Къмбърбач и съпругата му, актрисата и режисьорка Софи Хънтър станаха родители, съобщиха Асошиейтед прес и Контактмюзик.

Софи дари Бенедикт със син. Това е първото дете на 38-годишния Къмбърбач и 37-годишната Хънтър. "Бенедикт Къмбърбач и Софи Хънтър с радост оповестяват раждането на прекрасния им син - заяви техен говорител, цитиран от сп. "Пийпъл".

Бебето се роди един ден след като Къмбърбач бе включен в почетния списък на кралица Елизабет Втора по повод рождения й ден и стана ясно, че става командор на Ордена на Британската империя. Той бе номиниран за награда "Оскар" за най-добър актьор за превъплъщението си в образа на математика Алън Тюринг във филма "Игра на кодове". За същата роля бе номиниран и за награди "Златен глобус" и БАФТА, но не спечели нито едно от трите отличия. Известен е също с ролята си в сериала "Шерлок". Софи Хънтър се е снимала във филма "Панаир на суетата" с Рийз Уидърспун в главната роля и в епизод от сериала "Убийства в Мидсъмър".

Бенедикт и Софи оповестиха през януари, че ще се оженят. Те сключиха брак в Мотистоун на остров Уайт в Деня на св. Валентин. След това щастливата двойка отлетя със самолет на сватбено пътешествие до остров Таити във Френска Полинезия.